Socialdemokratai nustebę: naująja Kauno vicemere tapo R. Šnapštienė

Naująja Kauno vicemere tapo „Vieningo Kauno“ atstovė Rasa Šnapštienė, pakeitusi atsistatydinusį socialdemokratą Vasilijų Popovą.

„Siūlau mano pavaduotoju skirti Rasą Šnapštienę“, – savivaldybės tarybos posėdyje paskelbė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Jos kandidatūrą slapto balsavimo metu palaikė 28 tarybos nariai, šeši susilaikė, keturi buvo prieš.

„Sritys orientuotos į viešąsias paslaugas, tai – sveikatos, socialinė apsauga, švietimas, laisvalaikis sportas ir pan. Kalbant apie konkrečius darbus, dalis jų yra pradėti. Tokia pačia linkme, tik dar su didesniu įdirbiu ir iniciatyva žadu dirbti toliau“, – tikino ekonomikos mokslų daktarė R.Šnapštienė.

Naujoji mero pavaduotoja iki šiol dirbo Kauno technologijos universiteto Viešosios politikos ir administravimo institute bei Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos institute.

Pareigos liko laisvos po to, kai praėjusią savaitę atsistatydino vienas iš trijų Kauno vicemerų – socialdemokratas V. Popovas.

Savo kandidatą į šias pareigas siūlė ir socialdemokratai, iki šiol turėję vieno iš trijų Kauno vicemerų postą pagal koalicijos sutartį. Kauno socialdemokratų skyriaus taryba pirmadieno vakarą nusprendė į šias pareigas siūlyti Dariaus Razmislevičiaus kandidatūrą.  Vakar socialdemokratų atstovai sakė, kad toks mero žingsnis jiems pasirodė „mažų mažiausiai keistas“. Dėl to, jog nebuvo patvirtinta  D.Razmislevičiaus kandidatūra, socialdemokratai ketina inicijuoti koalicijos posėdį.

Socialdemokratų frakcijos seniūnas Židrūnas Garšva žurnalistams po posėdžio sakė, kad kol kas sunku vertinti tokį koalicijos partnerių sprendimą ir teigė, kad šį klausimą pageidaus aptarti per koalicijos posėdį.

„Planuojame frakcijos posėdį iš karto padaryti ir inicijuoti, manau, artimiausiu metu koalicijos posėdyje pakalbėti su partneriais, kodėl čia taip įvyko“, – sakė jis.

Vis dėlto apie traukimąsi iš koalicijos socialdemokratai kol kas nekalba.

„Nesmagu, bet yra normalu politikoje. Pateiksime klausimus, mums į juos atsakys. Arba ne. Labai tikiuosi, kad atsakys“, – sakė socialdemokratų seniūnas.

V.Matijošaitis teigė R.Šnapštienę pasirinkęs dėl jos kompetencijos ir įdirbio socialinėje srityje.

„Mes renkamės ne pagal partijas, o kad žmogus sugebėtų ir darytų tą darbą, pareigas, kurias eina ir kurią sritį kuruos, o Rasa Šnapštienė, būdama ir tarybos nare, labai daug dirbo toje srityje. Tai viena iš aktyviausių tarybos narių Kauno miesto taryboje“, – žurnalistams sakė jis.

Meras teigė esąs tikras, kad maišto socialdemokratai koalicijoje nekels.

„D.Razmislevičius pirmą kadenciją tarybos narys. Rasa taip pat, tačiau Rasa yra šiek tiek aktyvesnė, o D.Razmislevičius jaunas dar, viskas prieš akis“, – apie nepateiktą socialdemokratų kandidatūrą kalbėjo V.Matijošaitis.

Socialdemokratai Kauno taryboje turi keturias vietas, „Vieningas Kaunas“ – septyniolika. Valdančiajai koalicijai taip pat priklauso keturias vietas taryboje turintis Liberalų sąjūdis, delegavęs ir savo vicemerą. Iš viso Kauno taryboje, įskaitant merą, dirba 41 narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na tam nereikia viešojo konkurso, pavaduotoją renkasi meras, dėsninga, nes jam dirbti.

NUOMONĖ

NUOMONĖ portretas
Toks mero Matjošaičio sprendimas kauniečiams tik į naudą

Jonas

Jonas portretas
Kai ši "mokslininkė" dirbo KTU, tai į savo paskaitas siuntinėjo kitus jaunesniuosius dėstytojus. Tingėjo skaityti paskaitas, bendrai sukta boba , proto nerasta.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių