„Metų kaunietė“: dešimtį dalyvių vertins dešimt komisijos narių

Baigėsi antrasis “Metų kaunietės“ rinkimų etapas. Į pusfinalį pateko dešimt daugiausiai jūsų balsų sulaukusių pretendenčių: Aldona Ramutė Hansen, Aušra Ručienė, Jolanta Šmidtienė, Lina Radzevičienė, Liukrecija Navickienė, Meilė Minkauskienė, Neringa Venckienė, Rūta Meilutytė, Sigita Dijokienė, Violeta Bakutienė.

Jas pusfinalyje vertins garbinga komisija ir tik jos narių sprendimu po diskusijų apie kiekvienos moters nuopelnus bei balsavimo paaiškės finalinis šešetukas, kuris bus paskelbtas sausio 10 d.

Vienas komisijos narių Kauno filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta teigė, kad rinkdamas „Metų kaunietės“ finalininkes daug dėmesio skirs moterų talentams, jų būdui ir požiūriui į savo miestą, šalį.

„Labai vertinu, kai talentingas žmogus išlieka paprastas, nesuserga žvaigždžių liga, myli savo miestą ir tėvynę“, – sakė J.Krėpšta.

Muziko nuomone, Kauno moterys yra ne tik gražios, puikios šeimininkės, bet ir labai aktyvios, visuomeniškos. Taip, J.Krėpštos įsitikinimu, yra dar nuo tarpukario, kai Kaunas buvo šalies inteligencijos žiedas.

Kauno miesto dekano, Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios klebono monsinjoro Vytauto Grigaravičiaus nuomone, pagrindinis kriterijus renkant „Metų kaunietę“ turėtų būti dvasingumas.

„Žmogus daug ką gali nuveikti, bet jeigu tai darome ne iš širdies, tokią veiklą pavadinčiau tik šou. Svarbu, kad geri darbai būtų daromi norint padėti žmonėms, o ne siekiant kokių nors kitų tikslų“, – kalbėjo V.Grigaravičius.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis kalbėjo, kad pirmiausiai kreips dėmesį į kandidačių pastangas ir rezultatus garsinant miesto vardą ir indėlį į miesto bendruomenės gerovę.

Kauno miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjas Kęstutis Ignatavičius džiaugėsi, kad didžioji dalis kauniečių moterų yra savo miesto patriotės, darbščios, sportiškos, šeimyniškos.

Jis atkreipė dėmesį, kad net du trečdaliai Gerumo kristalų Kauno rotušėje šiemet buvo įteikta būtent moterims.

Komisijos narių sąrašas:

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas,

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas,

Kauno miesto dekanas, Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios klebonas mons. Vytautas Grigaravičius,

Kauno technologijos universiteto rektorius prof. Petras Baršauskas,

Kauno klinikų direktorius operacinei medicinai prof. Rytis Rimdeika,

Kauno filharmonijos direktorius doc. Justinas Krėpšta,

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis,

Kauno miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjas Kęstutis Ignatavičius,

Fotomenininkas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas prof. Romualdas Požerskis,

„Diena Media News” generalinis direktorius Laimutis Genys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirmoji

Pirmoji portretas
"Kauno dienos" skaitytojai daugiausia balsų atidavė už advokatę, partijos Tvarka ir teisingumas atstovę Aušrą Ručienę. Sveikiname šią nuostabią, kauniečių mylimą moterį!

1ai

1ai portretas
Noreciau konkreciau suzinoti apie sio sviesulio nuveiktus darbus.Ne savo,miestieciu labui.Begalinis dekui.

atsakykit

atsakykit portretas
ka miestu gero dave zmogzudzio sesuo?Jog isgalvojo pedofilija su broliu?Jog mokino mergyte nemylet mamytes niekuo nekaltinamos?Jog zino viska apie nuzudytus nekaltus zmones?Tai pati pati pati baisiausia ne Kauno miesto net,o Garliavos isgama!Kokie dar gali but titulai tokiai? Daug nesveiku uzkrete baisia kedvenckiu bacila,beprociai dar bando uz ja balsuoti,tfu tfu tfu!
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių