„Metų kaunietė 2019“: šešios finalo dalyvės, sulaukusios didžiausio palaikymo

  • Teksto dydis:

Žmogui reikia žmogaus. Kiekvieno žmogaus gimimas ir gyvenimas palieka pėdsaką aplinkinių širdyse.

Balsavusieji už vieną ar kitą projekto "Metų kaunietė" dalyvę visais šio projekto etapais leido įsitikinti, kad palaiko visas moteris, merginas, kurios neša viltį, stiprina mus kaip bendruomenę, skatina susimąstyti apie tikrąsias vertybes, perkainoti savo prioritetus.

Štai šešios moterys, kurios savo įdirbiu, veikla, ryžtu, talentu, gera širdimi, kantrybe, profesionalumu ir atjauta, "Kauno dienos" skaitytojų nuomone, pernai turėjo ryškiausios įtakos kauniečių gyvenimams ir viso miesto kasdienybei, kartu su bendraminčiais ją paversdamos jaukesne, saugesne, kultūringesne bei suteikdamos didžiulį impulsą ateičiai.

Visoms projekto dalyvėms ir į projektą įsitraukusiems skaitytojams linkime sėkmės tolesnėje jų veikloje ir kviečiame susitikti su finalininkėmis Metų kaunietės apdovanojimų iškilmėse, kurios vyks Kauno valstybiniame muzikiniame teatre kovo 6 d.

Tiesa, skaitytojų pagalbos dar prireiks iki šio lemtingo vakaro – kviečiame balsuoti už vieną ar kelias finalo dalyves ir taip išrinkti Metų kaunietę 2019. Ji bus paskelbta ir apdovanota kartu su kitomis finalo dalyvėmis iškilmių metu.

Pristatome "Metų kaunietė 2019" renginio finalo dalyves:

1. ANDRĖJA VELIČKAITĖ – šešiolikmetė, kuri, pamačiusi viešojo transporto stotelėje susmukusį ir, kaip vėliau paaiškėjo, netekusį sąmonės bei nebekvėpuojantį vyrą, nesutriko ir darė viską, kad jo gyvybė būtų išgelbėta.

3. DALIA LAPĖNIENĖ – Kauno Jono ir Petro Vileišių mokyklos, veikiančios kaip daugiafunkcis centras, direktorė, kurios vadovaujamoje mokykloje daug dėmesio skiriama visų socialinių grupių poreikiams. Mokyklos veikloje vadovaujamasi bendruomeniškumo, pilietiškumo, dvasingumo, intelektualumo, kūrybiškumo vertybėmis, derinamas tradicinis akademinis ugdymas bei inovatyvus informacinių technologijų integravimas.

5. DANGUOLĖ MIŠKINIENĖ – Kauno Jono Jablonskio gimnazijos direktorė, inicijavo ir įgyvendino inovatyvių veiklų ir tarptautinių bei vietinių projektų, kurie išjudino gimnazijos bendruomenę ir įkvėpė naujiems iššūkiams.

7. GIEDRĖ JAKŠTIENĖ – Kauno teisėja, teisminės mediacijos pradininkė Lietuvoje, pati jau padėjusi daugybei šeimų ir toliau didinanti mediacijos prieinamumą, vesdama specialius seminarus, paskaitas specialistams apie šią efektyvią ginčų sprendimo procedūrą, kurios metu ginčą padedama išspręsti taikiai, randant abiem šalims geriausią sprendimo variantą.

8. ILONA ALDAKAUSKIENĖ – Kauno klinikų Naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus vadovė, viena iš medikų, kurių pastangomis išgyveno mažiausia šalies naujagimė – 350 g mergytė. Gydytoja su kolegomis yra padėjusi daugybei anksčiau laiko šį pasaulį išvydusių mažylių, kad šie kabintųsi į gyvenimą ir augtų kuo sveikesni.

17. RITA KABAŠINSKIENĖ – Kazio Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės Petrašiūnų skyriaus vedėja, besirūpinanti žmonėmis, kurių gyvenimas jau gęsta, atsidavusi, nuoširdi, viena paliatyviosios slaugos pradininkių Lietuvoje.


Visi balsai, gauti praėjusiame etape, yra anuliuojami. Balsavimas pradedamas iš naujo.

Nugalėtoją kviečiame rinkti nuo šiandien, vasario 18 d., iki kovo 3 d. 12 val.

Kovo 4–5 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 6 d. Metų kaunietę paskelbsime šventiniame renginyje, kuris vyks Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje. 1 kuponas = 10 taškų.

SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu "MKN XX". XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 taškų.

PORTALAS: kauno.diena.lt rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

 

Renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Mecenatas: „Vikonda“ (valdybos pirmininkė Jolanta Blažytė).

Pagrindinis rėmėjas: „Kauno tiltai“, "Bosca" (be alkoholio).

Renginio automobilis: naujasis "Peugeot 2008".

Rėmėjai: „Volfas Engelman Nealkoholinis“, „Denticija“, SDG.

Partneriai: „Clinic / DPC“, „East Island“, „Jaukūs namai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vasario 16

Vasario 16 portretas
Ypač padaugėjo kai kurių kandidačių gautų balsų skaičius... daugiausia laikraščio kuponais gautų balsų. Vargšai darbuotojai, net per šventes skaičiavo hahaha

...

... portretas
Kuri Krabui mielesnė bus, ta ir laimės, prie ko čia mes?

?

? portretas
tai kuri daugiausiai nupirks laikraščių ir primes iškarpų?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių