Metų kauniete išrinkta menininkė J. Šmidtienė

Šiandien paskelbtas kauniečių verdiktas – “Metų kaunietės 2013” titulas atiteko menininkei Jolantai Šmidtienei. Nugalėtoja paskelbta per apdovanojimo iškilmes Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Šeštadienio vakarą paskelbtas kauniečių verdiktas – “Metų kaunietės 2013” titulas atiteko menininkei Jolantai Šmidtienei, kauniečiams jau kelerius metus iš eilės dovanojanti Kalėdų stebuklą. Jos sukurta miesto kalėdinė eglė žavi ir miestiečius, ir miesto svečius. Nugalėtoja paskelbta per apdovanojimo iškilmes Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Sveikino šalies vadovė

Garbūs svečiai pradėjo rinktis gerokai iki renginio pradžios. Tarp jų – verslininkai, menininkai, medikai, dvasininkai ir kiti. Laukdami oficialios pradžios jie dalijosi įspūdžiais ir spėliojo, kam šiemet atiteks nugalėtojai skirta unikali juvelyro Mindaugo Juodžio sukurta segė ir stiklo menininko Edmundo Unguraičio statulėlė.

Į iškilmes atvyko ir renginio globėja prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Noriu pasidžiaugti, kad yra tiek daug šaunių moterų. Tokios šventės ir pagerbia moteris, ir pakelia nuotaiką. Svarbiausia, kad Metų kaunietę renka patys miestiečiai. Svarbu, kad pastebimos šalia dirbančios, vaikus auginančios, kuriančios, besistengiančios moterys“, – šventės pradžioje kalbėjo šalies vadovė ir teigė, kad visos šešios finalistės yra vertos laimėti. Anot jos, šiandien paskelbtą Metų kauniete moterį galima vadinti visos Lietuvos moterimi, nes visi Kaune atliekami darbai ir gimusios iniciatyvos yra svarbios visai Lietuvai.

"Visų jų akys nuostabios, veidai – gražūs, darbai – didingi", – negailėjo komplimentų visoms šešioms renginio finalo dalyvėms prezidentė.

„Kauno dienos“ vyriausioji redaktorė Žilvinė Petrauskaitė džiaugėsi kauniečių aktyvumu, kad jie yra neabejingi šalia jų esančioms moterims. Sulaukta ne tik daug balsų internete. Į redakciją tiesiog plaukė iš laikraščio iškirptos ir užpildytos anketos.

Išskirtiniai pasirodymai, išskirtinės moterys

Šventinę atmosferą apdovanojimų metu neabejotinai padėjo kurti ir išskirtiniai šokėjų, dainininkų pasirodymai. Dainuoti  apdovanojimų vakare specialiai iš Londono atvyko nepakartojamo balso savininkas Edgaras Montvidas, kurį atskraidino kelionių agentūra „Baltic Travel Service“.

Šventėje – ir įsimintini Kauno simfoninio orkestro, Raigardo Tautkus su Kauno „Šampaniniu“ choru, Kauno šokio teatro "Aura" pasirodymai.

Nemažai šypsenų sukėlė ir kartu žaismės renginiui suteikė trumpi nuotaikingi vaizdo siužetai, sukurti apie kiekvieną finalistę. Kiekviena jų buvo ir apdovanota.

Mūsų miesto pavadinimą KAUNAS sudaro šešios raidės, kurių kiekviena šiame renginyje koduoja tam tikras savybes.

„Metų kaunietės“ rinkimų finalistė neišnešiotų naujagimių tėvų asociacijos "Padedu augti" aktyvistė Julija Kulik-Dulskienė pagerbta už kantrybę (K). Gyvūnų globos draugijos "Penkta koja" direktorė Agnė Volockytė išsiskiria atjauta (A), pedagogė, chormeisterė ir vargonininkė Danguolė Beinarytė trykšta unikalumu (U), Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktorė Laimutė Anužienė savo darbais įrodė, jog labai svarbus būdo bruožas yra nuoseklumas (N), Kauno klinikų kardiologė profesorė Jolanta Vaškelytės kolegos,  pacientai ir mokiniai akcentuoja išskirtinę jos savybę – aukojimąsi (A). Metų kauniete tapusiai menininkei J.Šmidtienei šiame žodyje paskirta S raidė simbolizuoja stilingumą.

J.Vaškelytė pelnė ir dar vieną apdovanojimą. Dantų priežiūros centro vadovas implantuojantis gydytojas Simonas Bankauskas jai įteikė prizą už Šilčiausią šypseną. Laimėtojai dovanotas 1000 litų kuponas odontologijos paslaugoms. 

Kauno lobis

Metų kaunietė šiemet, kaip ir pernai, buvo renkama iš didžiulio būrio veiklių, atsidavusių, talentingų moterų, kurias konkursui pasiūlė dienraščio "Kauno diena" ir portalo kaunodiena.lt skaitytojai. Pernai šiame konkurse triumfavo olimpinė čempionė Rūta Meilutytė.

Napoleonas Bonapartas yra pasakęs: „Graži moteris patinka akims, gera – širdžiai; pirmoji yra papuošalas, antroji – lobis“. Kaune netrūksta nei gražių, nei geros širdies, nei darbščių ir talentingų moterų.
Visos jos – didžiulis Kauno lobis. Plačiai žinoma ne apie visų kauniečių, savo darbais garsinančių Kauną, padedančių žmonėms ir miestui, veiklą. Neretai dėl kitų gerovės stengiamasi tyliai, kaip ir mokslo, kūrybos ir kitų aukštumų siekiama, apie tai kasdien neskambinant varpais.

Būtent todėl „Kauno diena“ ir šiemet kvietė apsidairyti, pastebėti, prisiminti ir pagerbti Kauno moteris.

Laukė dovanos ir sveikinimai

Rinkimų nugalėtoją lėmė ir komisijos, ir skaitytojų balsai.

Finalinį pretendenčių šešetuką rinko: Kauno klinikų širdies, krūtinės ir kraujagyslių centro vadovas prof. Rimantas Benetis, vyskupas Kęstutis Kėvalas, Kauno filharmonijos direktorius doc. Justinas Krėpšta, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, poetas Donaldas Kajokas, Mokslų akademijos premijos laureatas, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Gintaras Česonis, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas, Aleksandro Stulginskio universiteto rektorius prof. Antanas Maziliauskas, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Kauno valstybinio muzikinio teatro direktorius Benjaminas Želvys, “Diena Media News” generalinis direktorius Laimutis Genys.

„Metų kaunietės“ ir kitų penkių finalisčių laukė galybė sveikinimų ir dovanų nuo renginio mecenato bendrovės „Tête-à-tête“ kazino, pagrindinio rėmėjo „Vičiūnų grupė“, rėmėjų „L‘Occitane“, „Flokati“,  buities technikos ir elektronikos prekybos lyderio Lietuvoje - ,,Topo centras – šiuolaikinės technikos ekspertai”,  Dantų priežiūros centro, „Nobel Biocare“ ir partnerių „Vilko kailiniai“, „Fielmann“, „Kamesta“, „Sveikas grožis“, „Baltic Travel Service“, Kauno miesto savivaldybės, Kauno valstybinė filharmonijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rėjus

Rėjus portretas
mes didziuojames Jumis Jurate, aciu labai uz miesto garsinima, o svarbiausia, kad visi galejome geretis jusu šedevru, egle verta auksciausio pasaulinio vertinimo! O kas raso apie naftalina, tai patys is tos spintos ir islinde, geriau pasisakyk HR ka gero miesto ar Lietuvos labui nuveikei, bolotiruokis,statyk grazesne egle -rinksim tave i Merus:)))

HR

HR portretas
Man pats konkursas atsiduoda kazkokiu kaimietisku Smetonos laiku naftalinu. Siaip negirdejau, kad rinktu vilnius metu vilniete. :) Bet zinoma reikia pazvelgti realybei i akis... Kaunas virsta - baisia provincialia skyle Lietuvos viduryje. Jau koks 10 metu yra totalioje stagnacijoje... Turbut ta ilgameti mera kreiva fizionomija butu galima isrinkti amziaus Kaunieciu(jis ir jo partija tikrai daug prisidejo prie tokio Kauno, koks yra dabar)... Juk konkursai su fanfarais cia megstami...

HR

HR portretas
Man pats konkursas atsiduoda kazkokiu kaimietisku Smetonos laiku naftalinu. Siaip negirdejau, kad rinktu vilnius metu vilniete. :) Bet zinoma reikia pazvelgti realybei i akis... Kaunas virsta - baisia provincialia skyle Lietuvos viduryje. Jau koks 10 metu yra totalioje stagnacijoje... Turbut ta ilgameti mera kreiva fizionomija butu galima isrinkti amziaus Kaunieciu(jis ir jo partija tikrai daug prisidejo prie tokio Kauno, koks yra dabar)... Juk konkursai su fanfarais cia megstami...
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių