Kuri iš šių šešių moterų taps „Metų kauniete 2020“?

  • Teksto dydis:

Žvelgiant į projekto „Metų kaunietė“ finalo ir į visų 20-ies dalyvių veiklos spektrą, jų užsidegimas akivaizdus – pandemijos suvaržymai ir iššūkiai bejėgiai prieš kantrybę, smalsumą, talentą, atsidavimą ir bendrystę.

Didelio dėmesio ir šiemet sulaukiantys „Metų kaunietės“ rinkimai jau eina į pabaigą. Šiandien paskelbus, kurios kandidatės patenka į finalinį dalyvių šešetuką, liks paskutiniai – ir labiausiai intriguojantys etapai – išrinkti nugalėtoją ir ją paskelbti šventiniame renginyje.

Ilgai laukta akimirka. Skaitytojų verdiktas aiškus. Štai jau devintą kartą vykstančių rinkimų „Metų kaunietė“ finalo dalyvių šešetukas:

02. DAIVA GARNIENĖ – Kauno Maironio universitetinės gimnazijos direktorė, lietuvių kalbos mokytoja ekspertė, socialinių mokslų daktarė. Ji yra švietimo konsultantė, mokyklų vadovų mentorė, Lietuvos maironiečių draugijos viena įkūrėjų, Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos Kauno skyriaus tarybos narė.

04. DILETA JATAUTAITĖ – Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos docentė, edukologijos mokslų daktarė, karinės anglų kalbos specialistė, įsitikinusi, kad nėra negabių žmonių. Lietuvą garsina atstovaudama šaliai NATO ir ES mokslinėse konferencijose, kalbų mokymo ir testavimo organizacijose, mokslo žurnalų redakcijų kolegijose. Veda nemokamus kalbų mokymo seminarus ir dalijasi gerąja patirtimi su Lietuvos bei užsienio šalių mokytojais ir dėstytojais.

06. EGLĖ TARGANSKIENĖ – Samylų kultūros centro kultūrinių renginių organizatorė, pagarbos nusipelnė už nepailstamą kultūros puoselėjimą ir sklaidą pakaunėje, už idėją įamžinti Kauno marių dugne likusių kaimų atmintį, marių pakrantėje pastatant iš vandens išnyrančias skulptūras.

09. GIEDRĖ ŠIRVINSKIENĖ – psichologė, šeimų konsultantė, LSMU Sveikatos psichologijos katedros docentė, trijų vaikų mama, daug padedanti įgyvendinant Krizinio nėštumo programą ir dirbanti su keblioje situacijoje atsidūrusiomis pastojusiomis moterimis, kurioms reikalinga pagalba.

11. JŪRATĖ JANKAUSKIENĖ – LSMU Akių ligų klinikos profesorė, su ypatingu atsidavimu, nuoširdumu teikianti medicinos pagalbą, o savo profesines žinias ir muzikinius, meninius gebėjimus atskleidžianti savanoriškoje švietėjiškoje, kultūrinėje, edukacinėje veikloje.

16. SABINA MARTINAITYTĖ – legendinė operos solistė, VDU Muzikos akademijos profesorė, savo talentu ir žiniomis besidalijanti su studentais. Apie ją gražiausiais žodžiais atsiliepia daugybė buvusių mokinių, tebetęsiančių ar tik neseniai pradėjusių sėkmingą savo, kaip dainininkų, karjerą.

Nuo šiandien skaitytojus kviečiame vėl balsuoti už, jūsų manymu, verčiausią titulo vieną ar kelias pretendentes, ir išrinkti nugalėtoją – „Metų kaunietę 2020“. Per tą laiką mes išsamiau dar kartą pristatysime kiekvieną finalo dalyvę, kad būtų lengviau apsispręsti.

Šiame etape balsai už dalyves vėl skaičiuojami nuo nulio. Šešetuko eilės tvarka išdėstyta pagal dalyvių numerius, kokie buvo nuo pat pradžių. Šie numeriai svarbūs balsuojantiems SMS žinutėmis. Primygtinai prašome, esant galimybei, dienraščio iškarpas į redakciją siųsti paštu.


Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje. 1 kuponas = 10 taškų. Esant galimybei, dienraščio iškarpas prašome į redakciją siųsti paštu.

SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu „MKN XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 taškų.

PORTALAS: portale kauno.diena.lt, rubrikoje „Metų kaunietė“ (kaunodiena.lt/mk). Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Nuo balandžio 24 d. iki gegužės 10 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją.

Gegužės 11–13 d. susumuosime rezultatus.

Gegužės 14 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.


Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Bosca“, rėmėjams „Baltic Transline“, „Volfas Engelman nealkoholinis, partneriams „Clinic DPC“, „SDG“, renginio draugui „LNK“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danguolė

Danguolė portretas
Kyla klausimas dėl Eglės Targanskienės- ji juk ne Kaunietė, dirba ir garsina Kauna raj., gal net ir gyvena Kauno raj. O rinkimų kriterijuose aiškiai parašyta- " Kriterijai: • Moteris, kuri kilusi ar gyvena Kaune • Savo darbais garsinanti Kauną • Savo darbais padedanti žmonėms ir miestui • 2020 metų aktyvi veikla • Visuomenėje pastebimi darbai ar iniciatyvos" Juk čia ne Kauno raj rinkimai?” Juk kai Kauno raj. skelbia savo konkursus is Kauno m. atstovų nepriima. Keistai atrodo rezultatų slėpimas, kodėl neskelbiate su kokiais galutiniais rezultatais buvo išrinkta į šešetuką? Dešimtuką?

Danutė

Danutė portretas
Profesorė Jūratė Jankauskienė – visų gerbiama Kauno klinikų akių gydytoja, Žmogus iš didžiosios raidės. Pasaulyje daug puikių gydytojų, priėmusių Hipokrato priesaiką, bet mažai pabučiuotų Dangaus. Ji apdovanota daugybe talentų: groja pianinu, akordeonu, kanklėmis, rašo eiles ir mokslinę literatūrą, yra kelių knygų autorė, tapo paveikslus, organizavo kelias savo darbų parodas, įsteigė apiterapeutų asociaciją ir vadovauja jai, yra sveikos gyvensenos propaguotoja, Vydūno sekėja. Nelengva išvardinti visus Jūratės nuopelnus visuomenei, bet geriausiai, ko gero, apibūdina tai, kad ji yra puiki žmona, mama, močiutė, kaimynė, draugė ir bičiulė. Geras žmogus aplink save skleidžia šviesą ir šilumą, nuo jo gera aplink esantiems. Tokia ir yra Jūratė Jankauskienė. Linkiu komisijai objektyvumo, nes ši kaunietė daugelio ją pažįstančių žmonių manymu – geriausia kandidatūra Metų kaunietės titului.

nuomonė

nuomonė portretas
metų kaunietė neturi laiko "piarintis" kaunadienėj.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių