Kūčių vakarą kauniečius sukvietė Bernelių mišios

  • Teksto dydis:

Svarbų katalikams Kūčių vakarą pavieniui ir būreliais tikintieji Kaune ir Kauno rajone traukė maldos namų link.

Laukti gerosios naujienos apie gimusį Kristų kauniečiai ir miesto svečiai pasirinko įvairias miesto ir rajono bažnyčias.

Daugiausiai žmonių švęsti Bernelių (Piemenėlių) mišių tradiciškai susirinko į  Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedrą baziliką.

Kasdienis lėkimas, rūpesčių ir pasiruošimo šventėms verpetas įtraukia daugumą mūsų, tad šv. Mišios ne vienam yra proga stabtelėti ir pasidžiaugti tuo, ką turime, ir tuo, kas gero laukia kitais metais.

Užplūstanti ramybė, bendrystės jausmas, džiaugsmas yra dovana, kurią gauna širdį atvėrę tikintieji.

Kauno Jono Pauliaus II koplyčioje Šv. Mišias laikęs klebonas Andrius Alminas susirinkusiesiems linkėjo Kalėdas švęsti, tai yra, daryti gerus darbus, atjausti silpnesnius, mažiau turinčius, ištisus metus, ne tik vieną dieną per metus.

Vaikus, laukiančius Kalėdų Senelio su dovanų maišu, jis ragino pasirūpinti dovanomis Jėzui, kuris ir iš mažųjų, ir iš suaugusiųjų labiausiai laukia gerų darbų. 

Šią bažnyčią Kūčių vakarą pasirinkusių kauniečių ir miesto svečių po Mišių laukė ir kiek materialesnis ir apčiuopiamesnis Kalėdų stebuklas. Kai kurie net sustingo iš nustebimo, išvydę iš dangaus staiga ėmusias gausiai leistis snaiges. Vienos leidosi žemyn, kitos vėjo pagautos skriejo tolyn, o jų vietą užėmė vis naujos. Nors vėliau paaiškėjo, kad tai tėra muilo putų snygis, tačiau jų sukurtas efektas buvo įspūdingas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
PUIKI proga prisimint SAVO senąjį Tikėjimą, kurį šie kryžiuoti atėjūnai kraujy paskandino.

lkauniete

lkauniete portretas
Esu seniai ishauges is graziu pasaku;taciau dziaugiuosi tais ,kurie turi religini tikejima [ar tai butu krikscionis sulaukes Dieviskojo Ishganytojo ,ar tai butu zydas judizmo religijos ispazintojas laukiantis savo mesijaus ir vis nesulaukiantis]]]nesvarbu ---bet jie laimingi .nes jie =turi kazkokia stebuklo vilti tai grazu ,shventa ir shventishka Laimingu Sv.Kaledu,lietuvaiciai!!! o tie, kas dergia prieshsventineERDVE ==biauru [na ,esi netikintis tai nereishkia --jog turi buti dar ir brudas..Su nuostabia ziemos shvente >

...

... portretas
Na, taip, ne visiems pavyko išaugt kunigų nedulkinamiems. :|
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių