Keturkojo netekęs vyras: apeikite šią įstaigą, nes numarins ir jūsų sveiką augintinį

„Žmonės, apeikite Kaune esančią veterinarijos įstaigą „Gyvūnų Edenas“ iš tolo, nes numarins ir jūsų sveiką augintinį“, – keturkojų augintojus įspėja šuns netekęs Linas J. Virtualioje erdvėje perspėjimas sulaukė daugybės internautų dėmesio. Veterinarijos klinikos vadovė teigia, kad šiuo atveju klinikos darbuotojai klaidų nepadarė.

„Kompetencijos neturintys darbuotojai. Norėjome Jorkšyro terjerui (10 metų) valyti dantis, tai gydytoja dar patarė ir įkalbėjo sterilizuoti. Po to išsiaiškinome, kad tokio amžiaus kalytėms to daryti visiškai nepatartina. Šunytė buvo sveikut sveikutėlė: buvo atliktas kraujo tyrimas ir gydytoja neturėjo prie ko prikibti. Finalas toks, kad iš šios „kontoros“ (kitaip pavadinti negaliu) atsiėmėme savo mylimo augintinio lavonėlį. Šokas, stresas ir ašaros mano šeimai ir vaikams“, – socialiniame tinkle dėstė Linas J.

Vyras į šią veterinarijos kliniką kreipėsi prieš kelias dienas. Anot jo, už operacijas ir vaistus buvo sumokėta 140 eurų.

„Kai pasiėmėme numarinto šuns lavonėlį, tai dar paskambino šios „kontoros“ darbuotojai ir pradėjo reikalauti susimokėti 74 eurus už vaistus ir paslaugas, kurias suteikė taisant savo padarytas klaidas ir pradėjo gąsdinti skolų išieškotojais. Šiai įstaigai niekas nerūpi, o tik kaip daugiau nulupti pinigų iš savo klientų. Beširdžiai, sąžinės neturintys žmonės“, – rašė keturkojo netekęs šeimininkas.

Veterinarijos klinikos „Gyvūnų Edenas“ vadovė Rima Žiniauskienė tikina, kad ši istorija yra šmeižtas.  „Tai – šmeižtas. Mes bandėme žmogui išaiškinti, kad operacija nėra susijusi su šuns mirtimi: darėme ir rentgeno tyrimus, ir echoskopiją ir matėme, kad prie kepenų yra darinys. Ir greičiausiai po narkozės – kai spaudimas krenta, o po operacijos spaudimas kyla – natūraliai šis darinys susprogo. Mes siūlėme daryti skrodimą pas patologus, sakėme, kad patys nuvešime, tačiau žmogus atsisakė. Tada būtų visiems viskas aišku. Mes savo ruožtu padarėme viską: ir naktį dirbome su tuo šuniuku, ir išlaidų buvo nemažai. Mūsų kaltės čia nėra“, – tikina klinikos vadovė.

Anot jos, keturkojui buvo atlikta dantų higiena ir kastracija.  „Žmogus pasirašė sutikimą, kad neturės pretenzijų, tačiau gavosi taip, kaip gavosi. Emocijos paėmė viršų, o ne sveikas protas, – apgailestavo R. Žiniauskienė. – Kai gyvūno neišeina pagydyti, mes padarome nuolaidas. Šį kartą padarėme didžiulę nuolaidą, neskaitant to, kad daktarai dirbo visa naktį, mes atlikome paslaugas už savikainą. Suprantu, jei būtų mūsų kaltė, tai tada neimtume nė vieno euro.“

Pasirodžius publikacijai, klinikos atstovai pridūrė, kad kalytei kastracija buvo atliekama prieš tai atlikus kraujo tyrimus, kurie buvo be pakitimų. „Kalytė neturėjo jokių klinikinių simptomų, kokių nors susirgimų, prieš kiek daugiau nei mėnesį ji buvo sirgusi pseudonėštumu, – teigė klinikos atstovai. – Operacijos metu nebuvo ieškoma jokių darinių pilvo ertmėje ar įtraukiami kiti organai, tam kad pati operacija truktų minimaliai trumpai.“ Anot klinikos atstovų, echoskopijos ir rentgeninis tyrimas gyvūnui atliktas po operacijos, kai gyvūnas pradėjo jaustis blogai: „Vidinio kraujavimo nestebima, buvo matomas galimai patologinis darinys šalia kepenų.“

„Šuniukui prieš operaciją nebuvo daryti jokie tyrimai, išskyrus kraujo. Kraujo tyrimai buvo idealūs ir veterinarijos gydytoja sakė, kad neturi prie ko prikibti ir patarė daryti sterilizaciją. Iš kur kepenų dariniai? Turėtų būti didelė gėda veterinarijos įstaigai taip meluoti“, – stebėjosi keturkojo šeimininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kam...

Tai kam... portretas
Tai kam vedė sveiką šunį pas veterinarą?"Neveskit numarins ir jūsųsveiką šunį" - rėkia.Aš ir nevedu sveiko šuns pas vet.gyd.Kam?Matyt ta klinika gal konkurenciją kam padarė.Tai dabar ir dergia žurnaliūgų pagalba

.

. portretas
Kurmi,jus rašėte kad matėt daryni tai kam operavot kažkokie nejasni daktarai

Verdiktas

Verdiktas portretas
Liandsbiergas kaltas ne kitaip.
VISI KOMENTARAI 82

Galerijos

Daugiau straipsnių