Kauno rajone trečiojo amžiaus universitetą baigė gausus skaičius senjorų

  • Teksto dydis:

Šeštuosius mokslo metus baigęs Kauno rajono trečiojo amžiaus universitetas (TAU) savo absolventams išdalino simbolinius diplomus.

Iš vienuolikos seniūnijų

Į šventę Nacionaliniame Kauno dramos teatre susirinko senjorai iš vienuolikos Kauno rajono seniūnijų. Joje dalyvavo universiteto prorektoriai, lektoriai, studentų artimieji. TAU rektorė Edita Žaromskienė bendruomenių atstovams įteikė studentų diplomus. Šiemet TAU baigė gausus būrys absolventų – jų buvo 200. Iš viso universitete studijuoja daugiau nei 600 studentų, jų gretos kasmet auga, rašoma pranešime spaudai.

Pakiliai nusiteikusius studentus nuotaikinga muzika pasitiko TAU rektorė E. Žaromskienė su sūnumi Augustinu. Visus sužavėjo atkakliosios žemaitės, būsimos TAU studentės Onutės (Rasos Sasnauskienės) personažas.

„Džiugiu šiandien matyti besišypsančius veidus, užsimezgusias draugystes. Matau, kad tokia vyresnio amžiaus žmonių švietimo ir bendravimo forma pasiteisino“, – sveikindamas senjorus sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis. Pasak jo, savivaldybė stengsis užtikrinti universiteto veiklos tęstinumą.

Nors mokslo metai TAU studentams baigėsi, jie gavo namų darbų: per vasarą užauginti sodo gėrybių. Kiekvienas senjoras tam gavo ir priemonę – po daržovių sėklų pakelį.

Veikia skirtingi fakultetai

Mokslo metų užbaigimo šventę vainikavo Kauno muzikos ansamblio „Ainiai“ ir dainininko Deivido Norvilo muzikinis spektaklis „Ar Amerika pirtyje?!“ (pagal Keturakio komediją „Amerika pirtyje“).

Kauno rajono švietimo centro direktorė Laimutė Ruzgienė, TAU įkūrėja, džiaugėsi, kad studentų gretos kiekvienais metais vis gausesnės: „Pirmaisiais universiteto metais studentų buvo vos 200 – šiais metais tris kartus daugiau.“

Trečiojo amžiaus universitetas Kauno rajone veikia Babtuose, Domeikavoje, Garliavoje, Lapėse, Kačerginėje, Karmėlavoje, Neveronyse, Raudondvaryje, Ringauduose, Vilkijoje, Zapyškyje. Penkiose seniūnijose įsteigti Sveikos gyvensenos ir dvasinio tobulėjimo, Namų ūkio ir aplinkosaugos, Menų ir literatūros TAU fakultetai.

Mokosi visą gyvenimą

Paskaitos vyksta kartą arba du kartus per mėnesį, studijos trunka dvejus metus. Dažnas studentas jas lanko antrą ar trečią kartą. Pasak šios neformaliojo suaugusiųjų švietimo institucijos atstovų, paskaitos ir praktiniai užsiėmimai nesikartoja, todėl mokytis TAU galima visą gyvenimą.

Studentams organizuojami seminarai, konferencijos, disputai, kultūriniai ir sportiniai renginiai, konkursai, išvykos, vakaronės. Senjorai mokosi anglų kalbos, kuria rankdarbius darbščiųjų rankų būreliuose, dainuoja.

Universitete ne tik skaitomos paskaitos bei vyksta diskusijos aktualiais klausimais, bet ir organizuojamos išvykos, kultūros, sporto renginiai, protų mūšiai. Kai kurių grupių tikslas yra pasidalyti savo patirtimi su kitų kartų atstovais ir taip panaikinti atskirtį tarp skirtingo amžiaus žmonių. Kauno rajono TAU įkurtas siekiant skatinti vyresnių žmonių aktyvumą, užimtumą, dalyvauti visuomenės ir savarankiško gyvenimo srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dominykas

Dominykas portretas
tik bobulkom ten ir idomu.Rimti vyrai senjorai kiemo lygio pasakų nesiklauso

bb

bb portretas
vien babytes, negi vyru visiskai nebeliko?

senjoras

senjoras portretas
aprašyt galima gražiai,mokymo planus sudaryt, kad finansavimą gautų, bet natųroj nieko įspūdingo-buvau pradėjęs lankyti Kauno mieste - kad ir senjoras bet , jei žmogus esi baigęs mokslus, dirbęs rimtesnėse pareigose su įvairiais kursais ir kvalifikacijos kėlimais, tai neįdomu , nėra ką gauti naudingo, mečiau, nes dėstymas namų šeimininkių lygio , kas daugiausia ir susirenka , kad matomai išeitų iš namų, tarpusavyje pabendrautų, jei kam aktualu į eskursijas pavažinėtų,..dauguma lankytojų jautėsi kad net interneto neturi namuose ir kompiuteriu nesinaudoja ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių