Kaunietis sunerimo, kad dėl operacijos nebus paskiepytas

Kaunietis Eugenijus nerimauja: dėl operacijos buvo išbrauktas iš vakcinacijos sąrašų. Vyras baiminasi, kad registruodamasi iš naujo liks eilės gale, tačiau Kauno miesto poliklinikos vadovas ramina – kaunietis bus paskiepytas pagal numatytą prioritetą.

Taip susiklostė, kad tuo metu, kai kaunietis Eugenijus gavo pranešimą dėl vakcinavimo, gulėjo ligoninėje. Mėginimai prisiskambinti nurodytu telefonu savaitgalį buvo nesėkmingi.

"Prisiskambinau pirmadienį ir pasakiau, kad negalėsiu atvykti, nes man kaip tik tądien ir buvo nurodytas laikas skiepytis. Man pasakė, kad tada aš atsisakau skiepytis", – nustebimo tokiu vertinimu neslėpė kaunietis.

Vyras paaiškino, kad neatsisako, o guli ligoninėje ir negali atvykti. "Tai jūs būsite išbrauktas iš sąrašų", – tokį atsakymą išgirdo Eugenijus.

Kai kaunietis Eugenijus gavo pranešimą dėl vakcinavimo, gulėjo ligoninėje.

Grįžęs iš ligoninės vyras ir vėl skambino pasitikslinti. Paaiškėjo, kad iš tiesų jis yra išbrauktas iš sąrašų. Vyrui teko aiškinti iš naujo, kad skiepytis neatvyko dėl to, kad gulėjo ligoninė, kur buvo operuojamas, tačiau jis nori pasiskiepyti.

Dar paaiškino, kad gydytojai rekomendavo dvi savaites po operacijos nesiskiepyti, nes kiekvieno žmogaus organizmas į vakciną reaguoja skirtingai: kai kuriems pakyla temperatūra, o Eugenijui po operacijos būtų negerai, jei taip nutiktų.

"Teoriškai labai gražiai šnekama, kad gali atvykti, jei nenorėsi vienos vakcinos, pakvies, kai bus kita vakcina, tačiau realybėje išėjo, kad esu išbrauktas iš sąrašų ir turiu viską pradėti nuo pradžių", – nerimavo kaunietis.

Tačiau Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša ramino, kad kauniečio nerimui nėra jokio pagrindo. "Net ir išbrauktas iš sąrašo žmogus gali registruotis iš naujo ir bus paskiepytas. Jis nepraranda anksčiau skelbto prioriteto pagal amžių ar profesiją", – paaiškino P.Kibiša.

P.Kibiša patikino, kad skiepą gaus kiekvienas norintis – net išbrauktas iš sąrašo nepraranda prioriteto, kurį nustatė sveikatos apsaugos ministras. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Kauno poliklinikos vadovas priminė, kad net ir vyresnio asmens artimieji gali jį užregistruoti internetu vakcinavimas.kaunas.lt tinklalapyje. Gydytojas taip pat patikino, kad kol kas nėra jokių pakeitimų dėl vakcinavimo prioritetų. Jei tokie atsirastų, žmonės būtų apie tai informuojami.


Iš didmiesčių sėkmingiausiai skiepijama Kaune

Nors Lietuvoje, kaip kažkur toli nuo jos, niekas nedalija spurgų pasiskiepijusiems nuo koronaviruso infekcijos, yra savivaldybių, kur vakcinavimas vyksta visai sparčiai. Šioje srityje pirmauja mažutė Neringos savivaldybė, kurioje, šio trečiadienio duomenimis, vakcinavimo apimtis jau viršijo 20 proc., o iš gautų 572 vakcinos dozių panaudotos 548.

Iš penkių didmiesčių sėkmingiausiai sekasi Kaunui, pirmajam įsteigusiam didžiausią vakcinavimo centrą pagal paskirtį kol kas negalimoje naudoti naujoje Ledo arenoje. Kaune iki trečiadienio paskiepyta 12,65 proc. gyventojų (iš gautų 72 898 vakcinos dozių panaudotos 61 180). Iki trečiadienio nuo infekcijos paskiepyti 37 094 kauniečiai. Sergamumas COVID-19 Kaune per 14 pastarųjų dienų yra 174,2 naujo ligos atvejo, tenkančio 100 tūkst. gyventojų.

Šaltinis: ELTA



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjorė

Senjorė portretas
Vargšas žmogelis,dar viena manipuliacijos auka.Matyt jam taip skirta-parduot velniui sielą nes tik velnias galėjo sugalvot tokią beprotybę.

As

As portretas
Ir vel skiepu reklama,

drimantas777

drimantas777 portretas
o kaip jau jis susirupino pirma paskiepinkit tai gal ir operacijos nereikes
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių