Kauniečiai keičia prabangaus būsto etaloną

  • Teksto dydis:

Nuosavas penkių aukštų namas su erdviu kiemu, apjuostu aukšta tvora. Butas Senamiestyje su paauksuotais baldais ir klasicizmo stiliaus paveikslais. Panašūs prabangos pavyzdžiai šiandien Kaune nugrimzta į užmarštį. Bendrovės „Capital“ brokerė Ieva Meilutė pastebi, kad augantis ir sparčiai besikeičiantis miestas vaduojasi nuo stereotipų ir susiformuoja naujas suvokimas, kas yra prabangus būstas.

Pasak I. Meilutės, pastarąjį dešimtmetį Kaunas atsiveria pasauliui – NT plėtotojai, architektai, interjero dizaineriai aktyviai įgyvendina šiuolaikiškas idėjas. Be to, patys gyventojai daug keliauja. Jie pagyvena užsienyje, susiduria su skirtingomis kultūromis, o tai lemia platesnį namų estetikos suvokimą.

„Pokyčius Kaune veikia skandinaviško dizaino įtaka. Skandinavai prabangą suvokia kaip ilgaamžius, unikalius ir paprastus sprendimus. Akivaizdu, kad ši tendencija Kaune išstumia vyravusius perkrautos prabangos standartus, kurie atėjo iš uždaros Rytų Europos. Žmonės ieško aiškiai bei švariai išreikštos kokybės ir yra pasirengę už tai mokėti atitinkamą kainą. Šis principas galioja ne tik renkantis būstą, bet ir kasdienius daiktus, drabužius“, – pastebėjo brokerė.

Ji mano, kad šiandien prabangios gyvenamosios erdvės pirkėjas yra jaunesnio amžiaus asmuo, kuriam prabanga yra ne didžiulis ir erdvus kiemas su išpuoselėta aplinka. I. Meilutės teigimu, šiuolaikinis pirkėjas vertina turtą, kurio priežiūrai nereikia skirti daug laiko ir jėgų. „Svarbu suprasti, kad žmogus gali užsimanyti išskristi ir pusmetį pagyventi bet kuriame pasaulio krašte. Jis nenori, kad rūpesčiu taptų nenupjauta žolė, sniego kalnai ar laiku nenugenėti augalai“, – aiškino brokerė.

Išskirtiniai pasiūlymai nesimėto

Pašnekovė pastebi, kad pastaraisiais metais Kaune įgyvendinama daug NT projektų, tačiau unikalių bei išskirtinės prabangos pasiūlymų nėra daug. „Šiuolaikiškas, prabangus būstas rinkoje vis dar yra savotiškas deficitas, visų pirma dėl to, kad mieste nėra daug sklypų, kur būtų galima plėtoti išskirtinius projektus. Pavyzdžiui, daugiaaukštė statyba vyksta aiškiai apibrėžtose teritorijose. Gal dėl to tai yra neįprastas reiškinys ir retenybė, kuri iškart įgyja aukštą vertę“, – kalbėjo I. Meilutė, kaip pavyzdį pateikdama „Kaunoramos“ dangoraižius, augančius A. Juozapavičiaus prospekto pradžioje.

Brokerės nenustebino, kad šis projektas Šančiuose sulaukė didelio dėmesio – pirmajame etape jau rezervuota 100 proc. apartamentų.

Viršutiniuose „Kaunoramos“ aukštuose numatyta įrengti daugiau nei 300 kv. m. ploto apartamentus, kurie turėtų tapti prabangaus būsto etalonu. „Viršutiniuose apartamentuose galima mėgautis nuostabiais vaizdais 360 laipsnių kampu. Senamiesčio stogai, miesto centro alsavimas, ramiai tekanti upė, jaukios ir švarios Šančių gatvelės – viskas kaip ant delno, labai arti. Kažko panašaus nerasime jokioje kitoje miesto vietoje“, – teigė „Capital“ brokerė.

Ieva Meilutė/„Capital“ nuotr.

Anot I. Meilutės, viršutiniuose „Kaunoramos“ apartamentuose kyla realūs buvimo virš miesto ir susiliejimo su gamta pojūčiai. Apartamentų erdvė itin saulėta, nes vidinės erdvės kontūrai skleidžiasi į visas pasaulio puses.

Naujas objektas – daugiau laisvės kurti prabangą

NT plėtotojai atkreipia dėmesį, kad, pavyzdžiui, Senamiestyje prabangaus būsto idėjos turi atitikti griežtas paveldosaugos taisykles, o tai savotiškai riboja kūrybinę laisvę.

Tuo tarpu vietose, kur projektus galima pradėti nuo nulio, laisvės gerokai daugiau – šiuolaikiško interjero ir eksterjero kūrimas nėra toks komplikuotas procesas.

„Nauja statyba neretai yra tarsi tuščias popieriaus lapas. Jame galima atskleisti subtilaus ir kokybiško dizaino privalumus, kurti estetišką minimalizmą, kuris neerzina akių ir ilgainiui įgyja papildomą išliekamąją vertę nieko kapitaliai nekeičiant“, – sakė I. Meilutė, pastebinti, kad vis daugiau klientų drąsiai palaiko modernaus dizaino sprendimus.

Nauja statyba neretai yra tarsi tuščias popieriaus lapas. Jame galima atskleisti subtilaus ir kokybiško dizaino privalumus.

Pašnekovė apibendrino, kad šiandien kauniečiai jau nebenori savo namų paversti Anglijos rūmais. Prabangą dabar sukuria subtilių sprendimų dermė. Minimalizmas, tvarumas ir ilgaamžiškumas – į tai labiausiai orientuojasi prabangių būstų kūrėjai.

I. Meilutė pridurė, kad prabangūs būstai Kaune pirkėjų mintyse yra aiškiai susieti su konkrečiais rajonais – centru, Žaliakalniu, Naujamiesčiu. Didelę įtaką daro projektą sukūrusio architekto vardas, būsto plotas, pažangūs technologiniai sprendimai.

Kita vertus, brokerė sutinka, kad nauji NT projektai plečia klientų akiratį ir požiūrį, kad prabangų būstą galima rasti ir, pavyzdžiui, Šančiuose. „Pastaruoju metu Kaunas sparčiai keičiasi, tad labai įdomu sekti naujoves“, – dalijosi I. Meilutė.

Pasak jos, mieste vis dar įprasta, kad dalis prabangių objektų net nepatenka į skelbimus, nėra reklamuojami. Galbūt taip yra dėl to, kad šis segmentas Kaune imtas plėtoti palyginti visai neseniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prabangos niekalas...

Prabangos niekalas... portretas
Kas tas etalonas,vargšas bet protingas ar durnas bet turtingas(turtingas tai prisivogęs) o kuo didesnė prabanga tuo mažesnis intelektualinis lygis.Sveikoje gamtos aplinkoje vyrauja pusiausvyra,ir jeigu jinai pažeidžiama ateina visokie kataklizmai,ką turime ir dabar.Prabanga išbalansuoja pusiausvyrą ir gamtoje,viskas surišta.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Prabangus bustas Šanciuose - prajuokino is pat ryto:)))

Nuomonė

Nuomonė portretas
Apartamentai turi savo kvadratūrą. Nepainiokite. O čia gali būti tik jaukus jaunatviškas būstas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių