Kaune važinėja lietuviškiausia transporto priemonė

  • Teksto dydis:

Lietuvai svarbios dienos – Vasario 16-ji ir Kovo 11-oji paminėtos ypač originaliai. Trispalvė apjuosė senąjį „Škoda“ troleibusą, tad šventinė nuotaika ir pasididžiavimas Lietuva keliauja po visą Kauną.

Miesto gatvėse prieš pat Nepriklausomybės dieną pasirodė ypač šventinis troleibusas. Žydrame fone ant seno „Škodos“ troleibuso nutūpė ilga Lietuvos vėliava. Toks troleibusas patraukė ir kauniečių dėmesį.

„Pirmą kartą troleibusą su vėliava pamačiau Kovo 11-ąją, dabar vėl sutikau Kauno gatvėse. Labai šauni idėja, nes lietuviai tikrai turi kuo didžiuotis, o vėliava yra vienas tų simbolių, kuris daugeliui lietuvių labai daug ką reiškia. Be to, kol miestas dar neatsigavęs po žiemos ir medžių lapų nematyti, labai smagu, kad pilkame miesto fone atsiranda margaspalvių troleibusų. Dažnai juos pastebiu ir apsidžiaugiu, kai pamatau dar nematytą piešinį“, – savo įspūdžiais pasidalijo kaunietė Joana.

Vėliava apjuostas troleibusas yra mobilios gatvės meno parodos „Atia senienos, labas naujienos!“ dalis. Tokiu būdu nuspręsta atsisveikinti su senaisiais „Škoda“ troleibusais, kuriuos pakeis nauji,

Kauno gatvėse jau važinėja nemažai išmargintų troleibusų. Galima sutikti kitų šalių Europos kultūros sostinėms pasveikinti skirtus troleibusus. Taip pat yra ir rožinis, širdutėmis padabintas meilės troleibusas. Yra ir jaunimo, ir mažiesiems kauniečiams skirto personažo „Kauniuko“ troleibusai. Viena transporto priemonė apsivilko zebrinį kamufliažą.

Menininkai ant troleibusų jau įamžino ir istorines asmenybes – japonų vicekonsulą Čijunę Sugiharą ir Pasaulio teisuolį olandą Janą Zwartendijką.

Nauju įvairiaspalviu rūbu apsirengė jau penktadalis senųjų „Škodos“ troleibusų. Kauno menininkai ir kūrybinės organizacijos gali teikti savo troleibuso apipavidalinimo idėjas, o geriausios yra realizuojamos. Metų gale bus surengta šių troleibusų paroda. „Kauno diena“ primena, kad senieji „Škoda“ troleibusai miesto gatvėse važinės iki šių metų pabaigos. Planuojama, kad pirmieji nauji „Solaris“ troleibusai Kauną pasieks jau rugpjūtį, o iki gruodžio atvyks visi 85 nauji troleibusai, kurie pakeis senuosius.

„Kauno autobusai“ į naujus troleibusus investuos 29,4 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: "Tu ne patriotas jei užpakalį ne trispalviu popieriumi valais" :/

Anonimas

Anonimas portretas
geriau jau būtu ant troleibuso atsigulus pailsėti vyčio vėliava ,o ne nutūpus spalvota ,afrikietiška .

NA NA

NA  NA portretas
na kaunadienio žurnalistės kaip visada perlenkia lazdą su savo kvailais pareiškimais į idiotinį patriotizmą ,------------vėliava nutūpė ant troleibuso , galima pagalvoti , kur ji ankščiau skraidė ,,,,sėkmės ,dažyk nedažęs tų troleibusų , rudžių ir nurašymo nepakeisi ,,,,,
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių