Vasario 16-ąją Kaunas atšventė su muzika ir šokiais

Iškilminga jaunimo eisena nuo Kristaus Prisikėlimo bažnyčios į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį paskelbė didingos šventės pradžią. Tiesa, dar anksčiau su Valstybės atkūrimo diena kauniečius sveikino policijos pareigūnai, stabdę automobilius ir vairuotojams dovanoję vėliavėles.

Iškilminga jaunimo eisena nuo Kristaus Prisikėlimo bažnyčios į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį paskelbė didingos šventės pradžią. Tiesa, dar anksčiau su Valstybės atkūrimo diena kauniečius sveikino policijos pareigūnai, stabdę automobilius ir vairuotojams dovanoję vėliavėles.

Vidurdienį muziejaus sodelyje į vieną didelį būrį susiliejo skirtingos kartos: moksleiviai, studentija, politinių ir visuomeninių organizacijų atstovai, Šaulių sąjungos nariai. Rodos, net gamta nusprendė švęsti kartu: nurimus lietui, čia surengta Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, nuaidėjo salvės ir sveikinimo kalbos. 

Kauniečius ir miesto svečius sveikino Kauno meras Andrius Kupčinskas. Jis iškėlė idėją, kad Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje Lietuvos valstybės atkūrimo dienos 100-mečiui būtų gražu pastatyti paminklą kariui.

"Čia trūksta paminklo kariui. Padėkime tai įgyvendinti visi savo pastangomis", – ragino meras. 

Po oficialaus minėjimo šventės dalyviai buvo pakviesti į Vienybės aikštę. Čia visus suvienijo fokstrotas. Kauno technologijos universiteto tautinio meno ansamblio „Nemunas“ šokėjai ėmė suktis pagal choreografės Margaritos Tomkevičiūtės sukurtą nesudėtingą lietuviško fokstroto brėžinį. Šis fokstrotas dėl nesudėtingų žingsnelių tapo populiarus tarpukario laikotarpiu. Taip šokėjai po truputį išjudino kone visus šventės dalyvius Vienybės aikštėje.

Istorinėje prezidentūroje pagerbtas ir pirmasis Lietuvos prezidentas Antanas Smetona – skambėjo posmelis iš mėgstamiausios pirmojo Lietuvos prezidento dainos  „Ar aš tau, sese, nesakiau?“. Išėjęs į balkoną, A.Smetona kreipėsi į miestelėnus ir perskaitė kalbą. Prezidentūros kiemelyje vyko susitikimas ir su kitais istoriniais personažais, kuriuos įkūnijo retro stiliaus apdarais pasipuošę aktoriai.

Senamiestyje kauniečiai galėjo išvysti didžiulę danguje plazdančią trispalvę: ji aitvarais buvo iškelta ties Kauno pilimi.

Labdaros pokylį Vasario 16-osios proga Kaune rengė ateitininkai, o vakare šventinius renginius užbaigė koncertas Nepriklausomybės aikštėje.


Šiame straipsnyje: Vasario 16kaunasrenginiai Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

meras

meras portretas
o procentaliai kiek zmoniu gyvena kaune ir kiek dalyvavo sventeje?kiek dalyvaus kovo 11-osios minejime?ir kiek dalyvautu seimo sventeje?

mama

mama portretas
Smagu, kad Kaune ne tik pensininkai, bet ir jaunimas susirinko pamineti svarbiausia Lietuvai diena. Buvo labai daug seimu su mazais vaikais.

Remis

Remis portretas
Puiki šventė! Tik kažkaip prie tautiškumo nesiderino socialdemokratų raudonumas.O moksleivių niekas varu nesuvarė ir niekas neinantiems nei elgesio,nei kokių kitokių pažymių nemažina-neišsigalvkit.Šaunus jaunimas auga.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių