Kaunas spręs, kuriose sankryžose grąžinti žaliąsias rodykles

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius BNS sakė, kad dėl rodyklių grąžinimo bus sprendžiama išanalizavus situaciją.

Anot Kauno savivaldybės atstovo, miestas ruošėsi lentelių nuėmimui: buvo perreguliuoti šviesoforų laikai, įrengtos saugumo salelės, kur įmanoma, įrengtos papildomos šviesoforų sekcijos, pakeista judėjimo tvarka. Eismo reguliavimas keitėsi 33 šviesoforinėse sankryžose, iš viso mieste buvo nuimta 113 lentelių su žaliomis rodyklėmis.

„Analizuosime situaciją, ten, kur matysime poreikį, pasinaudosime šia Vyriausybės suteikta galimybe įrengti žaliąsias rodykles“, – teigė M. Matusevičius.

Grąžino neterminuotai

Vyriausybė trečiadienį visam laikui leido grąžinti dešinįjį posūkį automobiliams leidžiančias vadinamąsias žaliąsias rodykles sankryžose.

Vyriausybė pakeitė savo nutarimą, kuris įpareigojo tokias rodykles pašalinti nuo šių metų sausio.

Ten, kur matysime poreikį, pasinaudosime šia Vyriausybės suteikta galimybe įrengti žaliąsias rodykles.

Išvakarėse susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius žadėjo senąją tvarką grąžinti metams, tačiau Ministrų kabinetas galiausiai atsisakė numatyti terminą.

Nuo sausio panaikinus dešiniojo posūkio rodykles didžiųjų miestų savivaldybės teigė, kad tai padidino eismo spūstis, o sprendimo nauda yra abejotina.

Susisiekimo ministerija, 2014-aisiais pasiūliusi naikinti rodykles, rėmėsi Kaune kelerius metus vykdytu tyrimu, parodžiusiu, jog sankryžose su vadinamosiomis žaliosiomis rodyklėmis kyla daugiau avarijų, per kurias žūva ar sužalojami žmonės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaclovas

Vaclovas portretas
Isvaziuojan is Megos ant viaduko dideles eiles.Angsciau, kai buvo rodykle, jokiu eiliu nebuvo.

Marčius

Marčius  portretas
Visur grąžinti ir bausti tuos kurie pasidarbavo nuimti, kaip ir į žiedus į važiavimus sumąstė nevispročiai nuo savas antra eilė pilna iki Dainavos žiedo, nes matomai eismo kontrole užsiema žmonės su transportu neturintis jokio su pratimo. Asilų šutvė

kaunietis

kaunietis portretas
viesam transportui suteikit pravaziavima greitesni--dusta jis-dusta visi kaunieciai!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių