„Metų kaunietės 2022“ rinkimai: suskubkite siūlyti kandidates

  • Teksto dydis:

Sausis žavus tuo, kad tai laikas, kai apžvelgiami praėjusieji metai. „Kauno diena“ vėl ragina prisiminti labiausiai įsiminusias merginų, moterų iniciatyvas, jų nuveiktus darbus, sužibėjusius talentus, įgyvendintus kūrybinius, mokslinius, visuomeninius sumanymus.

Ar jau pasiūlėte?

Dienraštis „Kauno diena“ jau vienuoliktą kartą kviečia išrinkti Metų kaunietę. Projektas leidžia apžvelgti ir pasidžiaugti, kiek daug skirtingų, bet šaunių, darbščių, talentingų, garsinančių Kauną ir Lietuvą merginų ir moterų gyvena, kuria Kaune ir Kauno rajone.

Metų kaunietės rinkimai – tai priminimas stabtelėti ir susimąstyti, kokie nuostabūs, išradingi, užjaučiantys žmonės gyvena šalia mūsų.  Jau sulaukėte daugybės kandidatūrų pasiūlymų. Ar jūs suskubote atsiųsti, jūsų nuomone, tinkamiausios pretendentės į šį garbingą titulą vardą, pavardę ir argumentaciją, kodėl taip manote? Jei dar ne, nesnauskite.

Siūlyti kandidates galima portale kauno.diena.lt/mk ar užpildant ir atsiunčiant specialias anketas, kurios spausdinamos dienraštyje „Kauno diena“.

Pasiūlymus trumpai pristatydami kandidatės nuopelnus iki sausio 21 d. siųskite e. paštu redakcija@kaunodiena.lt ir paštu („Kauno diena“, I. Kanto g. 18, Kaunas) arba kauno.diena.lt/mk.

Nėra per mažų gerų darbų

Kitą savaitę paskelbsime kandidačių dvidešimtuką. Kiekvienos jų veiklą plačiau pristatysime laikraštyje ir portale kauno.diena.lt.

Skleisdami geruosius pavyzdžius tuo pačiu padėkosime kandidatėms bei visoms merginoms, moterims už jų indėlį į bendruomenės vienybę, saugumą, jaukumą, kultūrinio gyvenimą įvairovę ir kokybę, pasiekimus, progresą ir įkvėpimą mokslo, sporto ir kitose srityse.

Jūs savo dėkingumą ir palaikymą kandidatėms galėsite išreikšti už jas balsuodami, o finaliniame renginyje – ir padėkodami gyvai.

Projekto „Metų kaunietė“ moto: nėra per mažų gerų darbų, nėra per menkų nuoširdžių pasiaukojamų poelgių. Pastebėkime, įvertinkime, padėkokime už gražias iniciatyvas, kantrybę, Kauno vardo garsinimą, paskatinkime veikti toliau.

Teigiami pavyzdžiai turi būti kuo plačiau viešinami, nes jie suteikia vilties ir gali tapti atsispyrimo tašku bei įkvėpimu, ir taip aplink mus dar labiau padaugės gėrio ir šviesos.

Vėliau iš dvidešimtuko išrinksime dešimtuką, po to – finalo dalyvių šešetuką ir galų gale – nugalėtoją.

Kriterijai kandidatėms:

moteris, kuri kilusi iš Kauno ar gyvena Kaune;

savo darbais garsina Kauną;

savo darbais padeda žmonėms ir miestui;

2022 m. pasižymėjo aktyvia veikla;

visuomenėje pastebima darbais ar iniciatyvomis;

aktyviai nedalyvauja politinėje veikloje;

dar netituluota Metų kauniete.

Konkurso etapai:

Sausio 24 d. paskelbsime 20 pretendenčių.

Nuo sausio 24 iki vasario 7 d. (imtinai) balsuodami išrinksite dešimt šio titulo verčiausių kauniečių.

Balsuoti galite pildydami dienraščio iškarpas, internetu ir žinutėmis/skambučiais trumpuoju telefono numeriu.

Vasario 9 d. paskelbsime dešimtuką ir tęsime balsavimą iki vasario 20 d. (imtinai).

Vasario 22 d. paskelbsime finalinį pretendenčių šešetuką.

Nuo vasario 22 iki kovo 4 d. (imtinai) balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją.

Kovo 6–7 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 8 d. Metų kaunietę paskelbsime šventiniame renginyje.

Išrinktos Metų kaunietės

Pirmąja Metų kauniete buvo išrinkta olimpinė čempionė plaukikė Rūta Meilutytė.

2013-ųjų Metų kauniete išrinkta menininkė Jolanta Šmidtienė, kauniečiams aštuonerius metus iš eilės dovanojusi Kalėdų stebuklą – nuostabią eglę.

2014-ųjų Metų kauniete tapo Kauno apskrities vyrų krizių centro vadovė Dovilė Bubnienė.

Už 2015 m. veiklą Metų kaunietės titulu pagerbta tuometė Kauno senamiesčio draugijos vadovė Aistė Grybauskienė. Vėliau triumfavo viena Lietuvos istorinių vargonų restauravimo iniciatorių Dalia Jatautaitė.

Kitais metais rinkimuose didžiausio kauniečių palaikymo sulaukė Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvos kultūros tarybos narė ir pasaulinės ICOMOS organizacijos Lietuvos biuro viceprezidentė Ingrida Veliutė, kartu su kolegomis įgyvendinusi kauniečiams skirtus socialaus meno projektus, taip pat įkopusi į Elbruso viršūnę.

Titulą „Metų kaunietė 2018“ pelnė Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Išeminės širdies ligos skyriaus vadovė kardiologė prof. Olivija Gustienė.

2019-ųjų Metų kauniete tapo daugiausia skaitytojų simpatijų sulaukė moksleivė Andrėja Veličkaitė, puolusi į pagalbą viešoje vietoje sąmonę praradusiam vyrui ir jį gaivinusi.

2020 metų šis garbingas titulas atiteko ilgametei Kauno klinikų Akių ligų klinikos gydytojai oftalmologei prof. Jūratei Jankauskienei.

„Metų kauniete 2021“ išrinkta Kauno klinikų vaikų neurologė, ilgametė kraujo donorė, daug prasmingų iniciatyvų įgyvendinusio Kauno moterų LIONS klubo prezidentė Milda Dambrauskienė.


Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Heiga“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, partneriams „Centro kredito unijai“, „Etapas Group“, „lgiausi limuzinai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Neatrodo, kad jau laikas baigti šitą sovietinį “tarybinės moters” cirką? Konkursas jau seniai išsisėmė, kandidačių lygis, kai feisbuke prašo blastuot už jas, žemiau dugno.

atsiprašau

atsiprašau portretas
Man tai tik ta-Aistė Grybauskienė berods, na ta kur ligoniuką,,sutvarkė''-gavo testamentą, užvaldė turtą, atėmė iš šeimos tėvą, vyrą ,senelį.Va tai tai,,tikra'' kaunietė, ką ten lyginti jos gebėjimus su kokia plaukike

Komentaras

Komentaras portretas
Geri darbai nematomi.Kokià vienuolę varguolę pažiūrėkite, bet ne arba grybauskienės arba jauna graži ( būtinai) kad per apdovanojimus žiūrėtusi objektyve
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių