Garliavoje tris dienas šąla paliktas šuo

Portalą kauno.diena.lt pasiekė susirūpinusios skaitytojos laiškas dėl Garliavoje šąlančio šunelio. Moteris nuogąstauja, kad keturkojis buvo išmestas į gatvę.

„Kas išmetė šunį? Blaškosi trečią dieną, – laiške rašė skaitytoja Rita, šunį pastebėjusi Lozoraičio gatvėje, prie daugiabučio, šalia „Iki" parduotuvės. – Jis budi prie to namo ir toliau neina, visas šlapias, dreba, nusiminęs, nors ir pašeriam. Kol kas nesulysęs, tankaus gražaus kailio, bet gali susirgti. Gal sureaguotų kuri gyvūnų prieglauda?"

Gyvūnų globos įstaigos „Penkta koja“ atstovė Agnė teigė, kad beglobiais keturkojais susirūpinę žmonės turėtų patys juos nuvežti į prieglaudą.

„Deja, mes neturime galimybių patys surinkti visų paklydusių gyvūnų, – apgailestavo pašnekovė. – Dauguma mūsų savanorių yra studentai, pensininkai ir neturi vairuotojo pažymėjimo. Tačiau atvežtus gyvūnus visada priimame.“

Šiuo metu „Penkta koja“, be kitų gyvūnų, rūpinasi 160 beglobių šuniukų, kuriuos reikia ne tik maitinti, apkuopti, bet neretai ir parodyti veterinarui. Pastebėta, kad beglobių šunų žiemą visada padaugėja.

Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ atstovė aiškino, kad norint, jog paliktais gyvūnais pasirūpintų jų specialistai, pirmiausia reikia pranešti seniūnijai. Tik gavę raštą iš seniūnijos, „Nuaro“ specialistai vyksta paimti gyvūno.

„Mes negalime visur taip paprastai važinėti. Turime gauti raštą, – tvirtino „Nuaro“ atstovė. – Geriausia būtų, kad žmonės, radę gyvūną, jį pasiimtų ar prisirištų, kol mes atvažiuosime jo paimti, kad atvykę jį rastume“, – patarė moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vartotojas

vartotojas portretas
labai šaunu, kad žmonės neabejingi tam šuneliui. Bet daugeliui atveju tiems vargšams dienos būna suskaičiuotos. Pagauna kokie gyvūnų priežiūros atstovai, po to atliekama procedūra, kuri skamba panašiai taip "saldaus ir amžino miego".

j.

j. portretas
o man suniuku kaciuku labiau gaila, nei kazkokiu salanciu antzmogiu, patys nieko del saves nesistengia, geriau ubagau. Ypac tas pabegelis kaip sake, vaziuoja gyvent bet ne dirbt.

gal viskas gerai

gal viskas gerai portretas
ir siandien nemateme, tikekimes, kad daugiau nepamirš, kad šunį isleido i lauka tokiu oru...
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių