Dėl susirgusių vaikų ir netvarkos uždaryta kavinė „Lokio pastogė“

Dėl susirgusių vaikų ir netvarkos uždaryta kavinė „Lokio pastogė“

2017-08-31 10:46 kauno.diena.lt inf.

Dėl ūmios žarnyno infekcijos protrūkio laikinai sustabdyta Kauno rajono kavinės veikla.

„Lokio pastogė“
„Lokio pastogė“ / Kavinės nuotr.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pranešė, kad laikinai uždaryta kavinė „Lokio pastogė", esanti Alšėnų seniūnijoje, Kampiškių kaime. 

Į ligoninę rugpjūčio 27 d. pateko du susirgę vaikai. Atliekant epidemiologinę diagnostiką, nustatyta, kad susirgusieji išvakarėse dalyvavo krikštynų šventėje kavinėje „Lokio pastogė". Išsiaiškinta, kad 14 asmenų patiekalus užsisakinėjo pagal kavinės meniu, tačiau vaišinosi svečių atsineštu nežinomo gamintojo tortu.

Kauno VMVT inspektoriai, patikrinę šią kavinę, rado daug netvarkos. Ant žaliai mėsai ruošti skirto stalo buvo sudėti iškepti kepsniai, šviežios daržovės, salotos laikomos atvirose talpose lauke, prie pastato, neapsaugotos nuo taršos. Dalis fasuotų, negreitai gendančių maisto produktų buvo sukrauti koridoriuje ant grindų. Maisto tvarkymo patalpų grindys buvo nešvarios, netinkamai valomi ir įrenginiai. Gamybos patalpos buvo apkrautos pašaliniais daiktais. Trūko rankų plovimo, dezinfekavimo priemonių, buvo netvarkinga darbuotojų darbo paranga. Šalutiniai gamybos produktai buvo laikomi atvirose talpose.

„Lokio pastogei" laikinai uždrausta vykdyti savo veiklą, atsakingam asmeniui nurodyta pašalinti trūkumus, atlikti visų patalpų ir įrenginių valymą, taip pat rekomenduota kreiptis į specializuotą įmonę dėl dezinfekcijos atlikimo. Darbuotojai privalės pasitikrinti sveikatą – atlikti mikrobiologinius tyrimus dėl mikroorganizmų nustatymo.

„Norisi dar kartą priminti įmonių savininkams, kad B kategorijos kiaušinius draudžiama naudoti konditerinių gaminių gamyboje, nes pažeistais lukštais jie laikomi padidintos rizikos maisto produktais, kurie labai dažnai būna užteršti patogeniniais mikroorganizmais. Kiaušinių duženas gali perdirbti tik atskiros specializuotos kiaušinių produktų gamybos įmonės, taikydamos tinkamą pasterizaciją ar kitus perdirbimo metodus. Be to, gyventojams ir viešojo maitinimo įmonių vadovams nereikėtų pamiršti, kad draudžiama atsinešti į pobūvius kitų gamintojų arba namuose pagamintus patiekalus, tortus ar kitus maisto produktus. Tokius gaminius užsakyti ir pristatyti gali paslaugų tiekėjai iš bet kurios Lietuvoje oficialiai įregistruotos maisto tvarkymo įmonės", – komentavo VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Rita Sadūnaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų