Dėl COVID-19 uždarius „Starto“ baseiną, mokiniai tapo tarsi raupsuotaisiais

Kauno sporto mokyklos „Startas“ plaukimo trenerei ir vienam mokiniui nustačius koronavirusą izoliacijoje – 15 trenerių, o baseinas savaitei uždarytas.

„Baseiną lankę vaikai turėjo mažos rizikos užsikrėsti kontaktą, izoliacija jiems nebūtina“, – komentavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Kristina Mikalajūnienė.

Tačiau į „Girstučio“ baseiną pabandę pakliūti varžyboms besirengiantys „Starto“ mokyklos atstovai liko neįleisti.

„Todėl, kad „Starto“ mokykla yra uždaryta. Toks yra direktoriaus nurodymas. Negaliu komentuoti. Iki 12 d. neįleidžiame“, – sakė „Girstučio“ administratorė, kai neprisistačiusi žurnalistė pasiteiravo apie situaciją.

Buvome pažeminti ir neįleisti į baseiną, nors iš gatvės bet kas gali įeiti. Juk plaukiame už tą patį Kauną.

Neįleidžiami nei nepilnamečiai, nei suaugusieji, lankę „Starto“ baseiną.

„Geriausi baseino plaukikai ruošiasi plaukti šią savaitę Vilniuje vyksiančiame Lietuvos komandiniame čempionate. Atskiri plaukikai už savo pinigus norėjo paplaukioti „Girstučio“ baseine. Buvome pažeminti ir neįleisti į baseiną, nors iš gatvės bet kas gali įeiti. Juk plaukiame už tą patį Kauną“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo su jaunaisiais plaukikais susijęs asmuo.

Nenorėjęs prisistatyti „Starto“ mokyklos atstovas portalui kauno.diena.lt patikslino, kad „Starto“ auklėtiniams treniruotės vykdavo ir „Girstutyje“. Sužinojusi apie koronaviruso atvejus, mokykla laikinai nutraukė treniruotes tiek savo baseine, tiek „Girstutyje“.

„Starto“ atstovas teigė, kad „Girstučiui“ nedelsiant buvo pranešta, kad mokyklos atstovai šią savaitę nesinaudos baseinu. Apie laikinai nutrauktas treniruotes mokinius informuoti buvo pavesta treneriams.

Į klausimą, ar treneriams buvo pavesta mokiniams pranešti apie tai, kad jie turi saviizoliuotis, „Starto“ atstovas atsakė, kad NVSC buvo pateikti visi personalo ir mokinių sąrašai ir jie turi laukti NVSC skambučio. Pakartojome klausimą dėl saviizoliacijos. Atsakymo „taip“ nesulaukėme.

Du pilnamečiai jaunuoliai nebuvo įleisti, nes, kaip pasakojo skaitytojas, vienas jų buvo atpažintas kaip besitreniruojantis „Starte“.

„Ačiū Dievui, kad nepraleido. Gera kontrolė. Norėdami užkirsti plitimą, privalome informuoti. Tai yra visuomenės palaikymas, kuri neserga, kad virusas neplistų. Nežinau, kaip kitaip galima elgtis“, – sakė „Starto“ atstovas.

Įdomu, kelių dar įstaigų, organizacijų, giminių atstovai, kuriems neprivaloma izoliacija, yra neįleidžiami į „Girstučio“ baseiną, nes koronaviruso židinių Kaune yra ne vienas.

NVSC pasiteiravome, ar tai nėra perteklinės saugumo priemonės. Centro atstovė portalui kauno.diena.lt teigė, kad taip nusprendė baseino vadovai vadovaudamiesi savais kriterijais, o ne NVSC nurodymais.

„Girstučio“ baseiną valdančios bendrovės "Infrastuktūra" direktorė Sigita Špokienė teigė, kad į baseiną buvo neįleistas vienas "Starto" atstovas ir tai įvyko šiandien.

"Vakar tokios situacijos neturėjome. Mes tiksliai žinome, kad vienas asmuo iš tos sporto mokyklos nebuvo įleistas šiandien. Ir tai, mūsų manymu, teisinga ir sąmoninga pozicija visų Kauno miesto gyventojų, kurie lankosi "Girstučio" baseine, personalo bei kitų plaukimo mokyklų atstovų, atžvilgiu", - komentavo S. Špokienė.

Jeigu būtų akcentuota, kad norima plaukti kaip privačiam asmeniui, būtų leista? "Kiek įmanoma stengiamės identifikuoti asmenis pagal žinomus židinius ir taip apsaugoti miestiečius ir darbuotojus, kurie lankosi ir dirba Girstučio baseine", - teigė direktorė.

Kaip elgiamasi su kitų koronaviruso židiniais tapusių įmonių, organizacijų atstovais, neturinčiais izoliuotis? "Vadovaujantis sąmoningumo principais ir bendradarbiaujant su įmone klientams stabdomos narystės", - atsakė S. Špokienė. Anot jos, klientai neklausinėjami, kur jie dirba, ar jų aplinkoje yra žmonių, ar neturi kokio nors ryšio su koronaviruso židiniais, nes tokio nurodymo nėra operacijų vadovo priimtuose reikalavimuose, kuriais visais vadovaujamasi aptarnaujant klientus.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Treneris

Treneris portretas
Treneris dirbatis Starte ir Girstutyje yra saviizoliacijoje. Pirmas testo atsakymas yra neigiamas, į darbą galės grįžti tik po antro neigiamo testo. Ramiai.

as

as portretas
tai kokiu pagrindu vadovas gali nuspręsti tuos leidžiu tuos neleidžiu .Juk židinių pilna ,o paslaugas kaip teikė taip teikia už pinigus. Jei iš ,,Starto " neįleisime ,o iš Kauno plaukimo mokyklos įleisime. Kaip atskirsite suaugusius, kuriems jokie dokumentai nereikalingi . Neleiskite ir iš Raseinių Girstutis yra Kauno nuosavybė ,tik dėl galimai korumpuotų valdininkų atiduotas privačiam verslui. O baseino nuomos sutartis baigiasi ir miestas privalo susigrąžinti baseiną .Pavyzdžių yra -puikiai eksploatuojamas Palangos baseinas. Bet jei nemokame patys valdyti, atiduokime privatininkui,

Anonimas

Anonimas portretas
Pats Girstutis irgi uri užsidaryti, nes kai kurie treneriai dirba ir Starto baseine, jei jau taip "saugo" savo lankytojus!!!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių