COVID-19 sujaukė Kauno valstybinio muzikinio teatro planus

Į Kauno valstybinio muzikinio teatro sceną kartu su aktoriais įžengė ir koronavirusas. Pirmasis atvejus užfiksuotas dar praėjusią savaitę, tačiau židinys plečiasi. Dėl to visi spektakliai nukelti.

Muzikinio teatro direktoriaus pavaduotojas Rimantas Lekavičius portalui kauno.diena.lt sakė, kad šiuo metu jau žinoma, jog COVID-19 užsikrėtė daugiau nei dešimt kūrybinių darbuotojų. Dabar testai atlikti visiems darbuotojams ir laukiama rezultatų, tad skaičius dar gali didėti.

„Tikslaus skaičiaus negaliu pasakyti, žinome tik iš pačių darbuotojų, nes daugiau informacijos iš Visuomenės sveikatos centro mes negavome. Dabar žinome, kad užsikrėtė daugiau nei dešimt. Jie yra iš kūrybinio personalo. Manome, kad virusas atkeliavo per tuos žmones, kurie turėjo bendrų repeticijų su „Lietuvos“ ansambliu. Žiūrovams tikrai jokio pavojaus nėra, nes tie žmonės jokio kontakto su žiūrovais nėra turėję. Dabar laukiame visų rezultatų, kol kas nevyksta ir repeticijos, nes visi saviizoliacijoje“, – komentavo R.Lekavičius.

Rimantas Lekavičius/Vilmanto Raupelio nuotr.

Jis nurodė, kad buvo imtasi visų profilaktinių priemonių, dar penktadienį dezinfekuotos visos patalpos. Papildomai dezinfekuotos erdvės ir pirmadienį. Be to, kol dar nėra aiškūs visi galimi užsikrėtimai, teatras laikinai nukelia visus spektaklius ir šią savaitę palieka užvertas duris.

Žiūrovams tikrai jokio pavojaus nėra, nes tie žmonės jokio kontakto su žiūrovais nėra turėję.

„Repertuaras iki sekmadienio sustabdytas, laukiame žinių. Kai žinosime, kiek žmonių galėjo užsikrėsti, tada priimsime tolimesnius sprendimus, kada veiklą tęsti. Iki spalio 5 dienos turėję vykti spektakliai yra nukelti į lapkričio, gruodžio mėnesius. Jei žmonėms netinka nauja data, jie įsigytus bilietus gali grąžinti“, – nurodė R.Lekavičius.

Portalas kauno.diena.lt apie situaciją Kauno valstybiniame muzikiniame teatre paprašė pakomentuoti ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovų. Kai tik gausime jų komentarą, tekstą papildysime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentarai

Komentarai portretas
"Info" jūs rimtai tokie debilai ar tik apsimetat? Jum atrodo, kad niekas rimtai neserga, nes nepasakė simptomų? Niekas neserga, nes visi saviizoliacijoj? Kokia čia logika? Jum neina suprast, kad žmogus, kuris pirmas pasijuto prastai (pradejo karščiuoti) buvo ištirtas, atejus teigiamui atsakymui įstaiga užsidarė (visiem saviizoliacija) ir ištyrė visus. Atvejų padaugėjo. Jum papasakot reikia apie tai kokia kiekvieno temperatūra? Ar kosėja norit sužinot? Jums rimtai tai įdomu? Samokslo teorijų mėgėjai blin... Eikit folijos kepurių matuotis.

Info

Info portretas
Pranešta, kad visi yra saviizoliacijoje, vadinasi rimtai sergančių nėra. Nepraneša, ar yra karščiuojančių, besigydančių ligoninėje ir pan. Keistas tas virusas, pabus, pamedituos keletą savaičių namuose ir užkratas stebuklingai dings. Kokius pirminius simptomus pajuto užsikrėtusieji virusu nerašoma, todėl tiek daug vaikščiojančių besimptomių atvejų. Per mažai informacijos, kaip suprasti, kad turi užkratą.

Kauno muzikinis teatras

Kauno muzikinis  teatras portretas
Gaudys virusa Valstybės saugumo departamento vadovas Darius Jauniškis
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių