Apsisprendė: Žemės ūkio ministerija į Kauną nebus keliama

  • Teksto dydis:

Įvertinęs darbo grupės išvadas dėl Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimo į Kauną, ministras Andrius Palionis patvirtino, kad visa ministerija nesikraustys į Kauną.

„Stengsimės susigrąžinti dėl perkėlimo vajaus išėjusius iš darbo Vilniuje žmones, ministerijoje labai trūksta specialistų. Dėl pokyčių Kauno skyriuje konsultuosimės su profesine sąjunga, norime išsaugoti visus žmones, jau dirbančius jame“, – susitikime su Žemės ūkio ministerijos darbuotojais kalbėjo ministras, pranešė ministerija.

Pasak jos, Kaune dirbs Programinio projektavimo ir valdymo analizės skyrius ir naujai kuriami Bendradarbiavimo su socialiniais partneriais ir savivaldybėmis bei Infrastruktūros, melioracijos ir biokuro skyriai.

Mokslo ir inovacijų skyrius veiks Kaune ir Vilniuje, be to, Kaune taip pat veiks ministerijos priimamasis.

Šiuo metu Kaune dirba 23 specialistai, planuojama iš viso patvirtinti 30 pareigybių.

Dėl pokyčių Kauno skyriuje konsultuosimės su profesine sąjunga, norime išsaugoti visus žmones, jau dirbančius jame.

Ministerijos perkėlimui į Kauną kitąmet iš valstybės biudžeto buvo numatyta skirti 200 tūkst. eurų. Kitų metų biudžeto asignavimų  programoje nurodoma, kad į Kauną 2020 metų antrąjį ketvirtį bus perkelta dalis ministerijos funkcijų, įdarbinti specialistai iš Kauno ir aplinkinių regionų.

A. Palionis anksčiau yra sakęs, kad ŽŪM tikriausiai dirbs ir Kaune, ir Vilniuje, o jis pats turėtų likti dirbti sostinėje.

ŽŪM perkelti iš Vilniaus į Kauną valdantieji ruošiasi nuo pat kadencijos pradžios. Šių metų balandį buvo pradėtas perkraustymas. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis rugpjūtį yra sakęs, kad ministerijos perkėlimo niekas nebeatšauks.

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia palaikantis regionų stiprinimo iniciatyvas, tačiau pabrėžia, kad ministerijos perkėlimas į Kauną turi būti ekonomiška pagrįstas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kas per velniava: prie ko tik Krabas prisiliečia, viskas paprastu 'PYYYYRST' virsta... nepatikimas tas Skvernelis, oi kaip nepatikimas, taip mūsų milicininką pavest. :/

PATOLOGINIAI MELAGIAI

PATOLOGINIAI MELAGIAI portretas
GANDRAGALVIAI IR KRABAI IŠDŪRĖ KAUNIEČIUS ?

AS manau

AS manau portretas
Bebrai patys kenkia ir viska varo ant konservatoriu.Juk Kirkilas iseidamas isslave viska ,kad nieko nebeliko.Tai kai pradejo Kubilius kibti i darbus,tai uzkliuvo naktinis darbas.Geriau jau jiem miegoti ir laukti pasalpu.Juk valstieciu tokia pat ateitis.Viskaistaskyti ir zino,kad dienos baigtos,
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių