Žemosios Panemunės dvaro skaitymo festivalis „Skaitymai žydinčiame sode“

Ypatingame Žemosios Panemunės dvare susitinka istorinė paslaptis ir natūralus gamtos grožis. Tiek literatūra, tiek porcelianas visada buvo neatsiejama dvaro gyvenimo dalis, kurią kviečiame patirti kartu. Gegužės 20 d. 12–18 val. Žemosios Panemunės dvare, žydinčiame dvaro sode, turėsite galimybę patirti naujų įspūdžių: susipažinti su „Literatūrinių pojūčių salonu“, „Trapia porceliano pasaka“ ir kitomis unikaliomis iniciatyvomis.

Skanausite totorinio grikio arbatą, galėsite pažaisti virtualų žaidimą „Knygos kelias“, pasigaminti mažo formato užrašų knygelę, patirti Orakulo malonų netikėtumą, įsiamžinti unikalioje knygų instaliacijos erdvėje, sudalyvauti „Aklam pasimatyme su knyga“.

Dienos programa:

12 – 16 val.

Ekspozicija „Literatūrinis pojūčių salonas“ kvies išlaisvinti savo vaizduotę bei pojūčius ir pasinerti į atmosferinę kelionę per 8 literatūros kūrinius, pasitelkiant jausmus žadinančias priemones ir objektus.

Kūrėjai: Kauno apskrities viešoji biblioteka kartu su VŠĮ „Pojūčių teatras“.

Šis projektas yra Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022 programos dalis.

13 – 15 val.

„Trapi porceliano pasaka“

Ilgus dešimtmečius renkamą porceliano puodelių kolekcijos istoriją pristatys kolekcijos savininkė Ramunė Motekūnienė. Kolekcijos savininkės meilės porcelianui šaknys slypi jos šeimos istorijoje, atkeliavusioje iš senųjų mūsų dvarų. Kartu su Ramune ne tik kalbėsime apie porcelianą, bet ir skanausime mažai kam žinomą grikių arbatą.

12 –16 val.

Virtualus žaidimas „Knygos kelias“

Knygos kelias – tai interaktyvus mokomasis žaidimas, kurio metu ne tik sužinosite kaip būdavo gaminamos knygos, bet ir galėsite visame knygos gaminimo procese sudalyvauti patys. Žaidimo metu naudodami planšetinius kompiuterius išbandysite du knygos atsiradimo kelius - pasigaminsite rankraštinę knygą ir atsispausdinsite knygą pirmąja spausdinimo mašina. Virtualiai rašysite arba spausdinsite tekstą, gaminsite rašalą, piešite inicialus, pjaustysite ir lankstysite pergamentą, susiųsite ir papuošite knygą, netgi įrašysite prakeiksmą, kad atbaidytumėte vagis.

14 –15 val.

Mažo formato knygelės įrišimas

Kviečiame patiems išbandyti brošiūrinį įrišimą, pasigaminant mažo formato užrašų knygelę.

12 –16 val.

„Orakulas: ką tau šiandien kalba knygos?“

Maloni staigmena, kurią jums dovanoja knygos – išsitraukta dienos frazė.

Gal šiandien perskaityta žinutė iš knygos bus tai, ko jums labai reikia šią akimirką?

Organizatorių nuotr. 

13, 15 ir 17 val. bus rodomas LRT laidos „Atspindžiai“ įrašas: „Žemosios Panemunės dvaro sodyba – vienas svarbiausių paveldo atradimų“.

„Aklas pasimatymas su knyga“ kvies atsisakyti išankstinių nusistatymų, kuriais vadovaujantis pasirenkami tam tikri žanrai ar autoriai, knygas rinktis pagal leidinius jau perskaičiusių asmenų užrašytas žinutes, neatskleidžiant knygų tapatybės ir pavadinimo.

Projektas „Gamtos stebuklai“ – nuotraukų paroda, įkvėpta gamtos. Žiūrint į atskirą dygliuką, jis tiesiog kanda, žvelgiant plačiau, jis virsta kūrybine išraiškos forma.

Fotografė ir kūrybinių idėjų autorė – V. Babrė, augalų kūrinius kūrė – V. Babrė, A. Volkova.

Renginys nemokamas. Norintiems patirti ypatingą žydinčio dvaro sodo nuotaiką – rekomenduojame į dvarą atvykti su savo patogiu paklotu ir pikniko krepšiu.

Renginio metu bus fotografuojama ir / ar filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.

Dvaro adresas: Kalno g. 5 Žemoji Panemunė, Šakių raj.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dvaras

dvaras portretas
Kalno g. 5, Žemoji Panemunė, Šakių r
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių