Savaitė – pažinčiai su Azijos kultūra

  • Teksto dydis:

Vėlyvo spalio dienas kauniečiai sutiks spalvingos ir egzotiškos kultūros apsuptyje – mieste vyks Azijos savaitė, kurios programa supažindins su Rytų ir Pietryčių Azijos šalimis.

Spalio 20–24 dienomis vyksiančių renginių programą paruošė Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centras kartu su japonų, korėjiečių ir kinų kultūros klubais „Hashi“, „Hallyu“ ir „Wu wei“.

„Džiugu, kad atsiranda tokios puikios studentų iniciatyvos, kurios virsta ne mažiau puikiais renginiais. Tikiu, kad Azijos savaitė ne tik sutrauks šio žemyno mylėtojus iš visos Lietuvos į spalvingos kultūros pasaulį, bet ir bus puiki proga išbandyti savo jėgas, susitikti ir pabendrauti. Neatsitiktinai šis susitikimas vyks Kaune, Vytauto Didžiojo universitete, kur šiuo metu yra daugiausia kinų, japonų ir korėjiečių kalbas besimokančių studentų Lietuvoje“, – pažymėjo VDU Azijos studijų centro vadovas dr. Aurelijus Zykas.

Azijos savaitės renginiai prasidės Kalbų diena pakrikštytą spalio 20–ąją – jos metu pirmą kartą Lietuvoje vyks korėjiečių ir kinų šnekamosios kalbos konkursai. Norintys dalyvauti konkursuose prašomi paruošti trumpą pranešimą kinų arba korėjiečių kalbomis, kurį vertins kompetentingos komisijos. Geriausiai pasirodžiusieji bus apdovanoti vertingais prizais. Japonų kalbos mylėtojams klubas „Hashi“ šį kartą parengė staigmeną: interaktyvų japonų kalbos žaidimą.

Norinčiuosius dalyvauti organizatoriai prašo užpildyti kinų ir korėjiečių kalbos konkursų registracijos formas.

Spalio 21 d., antradienį, svečiai galės pajusti tolimų kraštų skonį – egzotiškos Maisto dienos metu bus gaminami ir ragaujami keturi patiekalai: indonezietiškas nasi goreng, japoniškas temaki-sushi, korėjietiškas samgyeopsal ir kiniški koldūnai jiaozi. Maisto gaminimas vyks restorane „Yakata“ (M. Valančiaus g 14). Privaloma išankstinė registracija į maisto gaminimo seansus vykdoma internete.

Spalio 22-osios popietę Azijos savaitė persikels į rytų menų studiją „Wudang Tao“ (P. Kalpoko g. 1–26), kur vyks Kovos menų diena. Čia pasirodys japonų, kinų, korėjiečių, vietnamiečių kovos menus praktikuojančios komandos, vyks įvadiniai mokymai.

Ketvirtadienį, spalio 23-iąją, VDU didžiojoje salėje (S. Daukanto g. 28) ir jos vestibiulyje šurmuliuos Kultūros diena: čia ne tik bus galima susipažinti su Azijos šalių rašto, rankdarbių, menų paslaptimis, bet ir vyks kimono, arbatos ceremonijos, kaligrafijos, kitos demonstracijos.

Renginio metu veiks Azijos blusų turgus, todėl visi kviečiami atnešti mielus, bet jau nereikalingus ar nusibodusius daiktus, kurie būtų įdomūs kitiems. Organizatoriai kviečia susipažinti su dalyvavimo blusų turguje taisyklėmis.

Paskutinioji renginio diena, spalio 24-oji, padės pramankštinti smegenis – VDU didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7) vyks Žinių diena, kuri pakvies komandas susirungti protmūšyje apie Azijos šalis. Klausimus jam paruošė renginio rėmėjai. Geriausiai pasirodžiusių dalyvių laukia vertingi ir šmaikštūs prizai, komandų registracija vykdoma internetu.

Kiekvieną Azijos savaitės vakarą taip pat vyks susitikimai su Lietuvoje žymiais žmonėmis, kurie aktyviai vykdo veiklą su Japonija, Kinija, Korėja. Organizatoriai kol kas laiko jų vardus paslaptyje.

Renginį remia Japonijos ambasada Lietuvos Respublikoje, Indonezijos ambasada Danijos Karalystėje, VU Konfucijaus institutas, restoranas „Yakata“, Rytų kultūros studija „Wudang Tao“, leidykla „Aukso pieva“, žurnalas „Kelionės ir pramogos“, salonas „Jaukūs namai“.

Daugiau informacijos rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
puiku , kad bus puikus renginys
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių