„Operetė Kauno pilyje“: laukite ypatingo svečio

Kaip ir kasmet, vidurvasarį susitikti kviečia tarptautinis festivalis "Operetė Kauno pilyje". Festivalis rengiamas jau penkioliktą kartą, tad prabėgusių metų koncertinių programų retrospektyvoje susitiks įvairūs muzikiniai stiliai ir žanrai, skirtingos tematikos koncertinės programos ir pažįstami bei nauji atlikėjai.

Gausų šio renginio gerbėjų būrį į naujas koncertines programas kviesdami "Baritonų trio" dainininkai Gediminas Maciulevičius, Danielius Vėbra ir Benjaminas Želvys su kolege Laimute Kuzmickaite-Milašiene pripažįsta, kad be ištikimų žiūrovų festivalis nebūtų sulaukęs tokio pripažinimo.

"Nuo 2002 m. kasmet vykstantis renginys liudija apie šios muzikos šventės prasmingumą ir reikalingumą", – džiaugiasi vienas festivalio organizatorių D.Vėbra ir primena, kad festivalio scenos tapo puikia erdve skleistis jaunųjų Lietuvos atlikėjų talentams.

"Visų operetės gerbėjų sutelktomis pastangomis festivalis užima garbingą vietą tarp gausybės Lietuvoje vykstančių vasaros kultūrinių renginių, teikia impulsų naujų programų idėjoms ir muzikinėms spalvoms, o kauniečiams ir miesto svečiams – galimybę regėti ir klausytis nemokamų aukščiausio meistriškumo atlikėjų koncertų", – sakė L.Kuzmickaitė-Milašienė. Jai pritardamas G.Maciulevičius pasidžiaugė įspūdingais skaičiais: daugiau kaip 75 koncertinės programos, per 260 dainininkų iš Lietuvos ir 21 Europos šalies, kurias dirigavo 28 Lietuvos ir užsienio šalių dirigentai, aštuoniolika įvairių sudėčių kolektyvų, daugiau nei tūkstantis skirtingų pavadinimų kūrinių, pastatytas operetės spektaklis ir specialiai festivaliui parengta opera "Karūnos kelias".

Visus penkiolika metų pagrindinius festivalio renginius vedė aktorius, skaitovas, renginių vedėjas Gintaras Mikalauskas, kuriam talkino aktorės Lina Budzeikaitė, Nijolė Narmontaitė ir Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Ieva Vaznelytė.

Apie šių metų jubiliejinį renginį mintimis dalijasi vienas jo organizatorių, "Baritonų trio" dainininkas ir Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys. "Vargu ar nustebinsiu sakydamas, kad ir šių metų festivalio programose dalyvauja Lietuvos ir užsienio šalių įvairioms meninėms mokykloms ir kultūroms atstovaujantys atlikėjai, pateikiantys margą populiarios ir rečiau atliekamos sceninės muzikos mozaiką. Jau keletą metų iš eilės pirmieji festivalio koncertai žiūrovus kviečia baigiantis pavasariui, o paskutiniai festivalio akordai nuskambės rugsėjo pabaigoje. Šių metų programoje bus pateikta keletas kontrastingų akcentų", – pastebėjo jis.

– Kokios buvo pradedamųjų koncertų programos ir pirmieji festivalio akordai?

– Šiemet naują, pietietišku temperamentu alsuojančią koncertinę programą "Žėrinčios spalvos, ritmai ir aistros" puikioje Raudondvario koncertinėje erdvėje klausytojams dovanojo VDU kamerinis orkestras ir jo vyriausiasis dirigentas Jonas Janulevičius, kuris taip pat yra ir festivalio vyriausiasis dirigentas. Drauge su šiuo kolektyvu pasirodė pirmą kartą festivalio renginiuose dalyvaujantys instrumentalistai – klarneto virtuozas Andrius Bernotaitis ir ne mažiau perspektyvus akordeono meistras Laimonas Salijus, juos papildė dainininkas Andrius Apšega. Kita programa liepos 24 d. lauks Vilkijos gyventojų ir svečių – jie, apsilankę Švč.Jurgio bažnyčioje, turės progą gėrėtis žavesio Johanno Strausso melodijomis, jas atliks pripažinti jaunosios kartos Kauno dainininkai Ieva Goleckytė, Ingrida Kažemėkaitė, Andrius Apšega, Egidijus Bavikinas, Povilas Padleckis ir VDU Kamerinis orkestras.

– Ar jubiliejinis festivalis sulauks kokio nors ypatingo svečio?



NAUJAUSI KOMENTARAI

ekskomunistams "meninykams"

ekskomunistams "meninykams" portretas
nejaugi vel Ralduginas su savo celem?o gal ir Pats pasirodys?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių