Miesto festivalis „ConTempo“ siūlo bendradarbiauti

  • Teksto dydis:

Šiemet pagrindiniu Kauno vasaros pabaigos akcentu tapo pirmasis šiuolaikinių scenos menų festivalis „ConTempo“.

Rugpjūčio 23-25 dienomis net 12 renginių išsidėstė įvairiausiose Kauno ir jo rajono vietose. Tiek lauke, tiek uždarose salėse vykę spektakliai sulaukė išskirtinio Kauno ir pakaunės gyventojų dėmesio – per tris dienas juose apsilankė daugiau nei trys tūkstančiai žiūrovų.

Tokie skaičiai reiškia, kad būtent tokio festivalio Kaunui ir reikėjo – atviro, provokuojančio ir leidžiančio savo miesto erdves naujai pamatyti kaip spektaklių scenografijų dalis. Festivalis įkvėpė ir jame pasirodžiusius kūrėjus iš Italijos, tad nuo kitų metų šalia pagrindinės festivalio programos bus pradėta vystyti ir speciali programa su Neapolyje vykstančio festivalio „Altofest“ organizatoriais.

„Pirmasis „ConTempo“ stebino ne tik žiūrovus, bet ir pačius dalyvius. Ne vienas festivalio užsienio svečias stebėjosi publikos gausa, jos atvirumu, įsitraukimu ir smalsumu, kurį iš dalies jau yra praradę ilgai gyvuojančių festivalių nuolatiniai žiūrovai. Mes, organizatoriai, labai džiaugėmės matydami tiek skirtingų veidų einančių iš vieno renginio į kitą, turime tikrai ne vieną ir ne dešimt žiūrovų, kurie per dieną pamatydavo po penkis skirtingus darbus. Nesibaigiantys auditorijos klausimai ir tiesioginis kontaktas su vietos gyventojais yra šio pirmo festivalio pasididžiavimas.“ - „ConTempo“ programos sudarytoja ir „Kaunas 2022“ scenos menų kuratorė Gintarė Masteikaitė dalinasi įspūdžiais iš festivalio savaitgalio Kaune.

Kviečia prisijungti

Po pirmojo „ConTempo“  tapo aišku – festivalis turi plėstis, stiprėti, toliau kokybiškai vystyti savo programą. Kadangi rengiant festivalį svarbiausia yra patikima komanda ir partneriai,  „ConTempo“ organizatoriai kreipiasi į visus, norinčius tapti festivalio dalimi. Kviečiami atsiliepti tie, kas norėtų savo veikla, paslaugomis ar finansine pagalba prisidėti prie festivalio įgyvendinimo ir kartu keliauti iki pat 2022-ųjų, kai festivalis taps stipria „Kauno – Europos kultūros sostinės 2022” ir miesto gyvenimo dalimi.

„Festivalis, kuris neapsiriboja viena sale viename teatre, turi daugybę sudedamųjų dalių, kurių iš išorės niekas nemato“ – apie festivalio virtuvę pasakoja Gintarė Masteikaitė – todėl ieškome partnerių logistikos, reklamos, apgyvendinimo, maitinimo, erdvių ir kitose srityse. Rašykite mums su savo pasiūlymais, net jei manote, kad jūsų paslaugos festivalio kontekste skamba keistai. Gali būti, kad būtent jūsų mums ir reikia! Mielai laukiame ir nepriklausomų fotografų, videografų, rinkodaros specialistų žinučių. Kurkime festivalį kartu.“

Laiškus su trumpais festivaliui naudingos veiklos pristatymais siųsti el.paštu info@contempofestival.lt

„ConTempo“ festivalis inicijuotas „Kauno – Europos kultūros sostinės 2022”, organizuojamas kartu su VšĮ „Kultūros platforma“ ir Lietuvos šokio informacijos centru. Festivalį remia Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos kultūros ministerija. Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių