„Meno parkas“ Kauno senamiestyje atidarė tris naujas parodas

Rotušės aikštėje įsikūrusi galerija „Meno parkas“ ketvirtadienį atidarė net tris naujas parodas ir kviečia kauniečius bei jų svečius naujas ekspozicijas aplankyti neskubant.

Vienos jų autorės Ulrikos Eller-Rüter (Vokietija) multimedijos instaliacijoje „Jūros lygis“ – 40 vandens istorijų audioįrašų, per kuriuos menininkė pristato individualias patirtis ir atminties lobius iš 15 skirtingų kalbinių zonų. Parodos žiūrovai gali išgirsti polifoninius garso koliažus kartu su autentiškais vandens garsais.

Jaunosios Latvijos tapytojos Sandros Strėlės parengta ekspozicija pavadinta „Parodos, kurios neįvyko“. Tai – serija darbų parodai ar projekto idėjai, kuri nebuvo ir nebus įgyvendinta. „Žaidžiu su skirtingomis žinomomis ir nežinomomis ekspozicijų erdvėmis, galerijų ir muziejų salėmis, – tapau savo personalinių parodų vaizdus jose“, – teigia kūrėja.

Trečioje parodoje, pavadintoje „Apstulbusi akis prarado amą“, menininkė Julija Pociūtė, pasitelkdama reflektuojančius paviršius, tyrinėja laiko iliuziją, realybės ir fikcijos, objekto bei jo atspindžio santykį, skelbiama galerijos pranešime. Kūrėja domisi asmeninės ir kolektyvinės atminties sąveikomis, o atspindžiui savo kūryboje priskiria laikiškumo matmenį, slypintį plonoje gijoje, jungiančioje reflektuojantį paviršių ir tai, kas – anapus jo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių