Ketvirtadienis – su „Kauno diena“ ir „Poliarizuotais stiklais“ (vaizdo įrašas)

Prieš metus gyvai koncertavusi „PuntoJazz Palėpėje“, legendinė grupė „Poliarizuoti stiklai“ grįžta į miestiečių pamėgtą muzikinę erdvę. Tiesa, šįsyk kitaip, nei praėjusį pavasarį – be žiūrovų, be jų ovacijų ir su begaliniu scenos ilgesiu.

„Muzikantams tu negali pasiūlyti auditorijos, o ji – būtina. Žiūrovai pasikrauna geromis emocijomis, jas perduoda stovintiems ant scenos. Taip ir vyksta apykaita“, – „PuntoJazz Palėpės“ bičiulė, renginių organizatorė Eleonora Sazanskytė neslėpė, kad šis laikas – iššūkis visiems.

Žiūrovams, pratusiems veidais jausti scenos artistų alsavimą, muzikantams, pasikraunantiems nuo klausytojų emocijų salėje ar kitoje erdvėje ir žinoma, „PuntoJazz Palėpei“, kurioje iki karantino įvairūs koncertai vyko bent kartą per savaitę.

„Reaguodami į susiklosčiusią situaciją nusprendėme organizuoti „online“ koncertus. Kol kas nežinome, kiek laiko tai tęsis. Gal jau netrukus gausime ženklą, kad galime koncertuoti taip, kaip tai darėme anksčiau. O kol kas gyvename tokiu ritmu“, – E.Sazanskytė džiaugėsi, kad balandžio pabaigoje startavęs projektas sėkmingai įsibėgėjo.

Norinčiųjų koncertuoti virtualiai – jau ne vienas, o žiūrovų susidomėjimas tokio formato renginiu taip pat auga. Jei pirmojo projekto „PuntoLive“ koncerto metu prie savo kompiuterių ekranų sėdėjo maždaug šešios dešimtys klausytojų, antrą grupės „Rebelheart“ pasirodymą stebėjo kur kas daugiau melomanų.

„Petraukų metu atlikėjams buvo perduodami klausytojų komentarai, informuojama, kiek jų duotąją akimirką stebi koncertą, – Renginių organizatorė vylėsi, kad šio ketvirtadienio koncerte tarp „Polirizuotų stiklų“ smarkuolių ir kitapus kompiuterių ekranų sėdinčių klausytojų užsimegs stiprus ryšys, kurį sutvirtins senos, laiko patikrintos dainos: „Poliarizuoti stiklai“, „Medžiai be lapų“, „Aloyzas“, „Stasė“, „Aš noriu“, „Festivalis“ ir kitos. – Paskutinį kartą „PuntoJazz Palėpėje“ grupė koncertavo prieš metus. Galiu pasakyti, kad tai yra atlikėjai, kurie širdyje moka palikti gilų įspaudą, o jų muzikos pavergia ir vyresnius, ir jaunesnius klausytojus.“

Trečiojo „PuntoLive“ koncerto laikas nesikeičia – junkitės ketvirtadienį, gegužės 7 d. 21 val. Koncerto trukmė – apie 1 val.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jie

jie portretas
ne bumčikų kartos

.

. portretas
Kas per teta per vidurį?

Rimas

Rimas portretas
Pravalas...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių