Ketvirtadienis – su „Kauno diena“ ir grupe „The Ditties“ (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

„PuntoJazz Palėpės“ ketvirtadienių  tradicijas tęsia merginų grupė „The Ditties“. Scenos divos žada valandos kelionę po XX a. ketvirtąjį-penktąjį dešimtmetį ir nepamirštamus svingo ritmus.

„PuntoJazz Palėpės“ šeimininko Sigito Mačiulio veide pastaruoju metu vis dažniau galima išvysti šypseną. Nors karantinas tebelaiko užrėmęs gerai žinomų erdvių duris, į tuščią sceną jis nesikėsina, todėl jau ketvirtą savaitę iš eilės čia netyla muzika.

Besibaigiant balandžiui „PuntoJazz Palėpėje“ debiutavo Giedrius Balčiūnas-Mr. Jumbo, dar po savaitės – legendiniai rokeriai „Rebelheart“, o praėjusį ketvirtadienį virtualią publiką iš fotelių kėlė „Poliarizuoti stiklai“. Pagal senas, laiko patikrintas dainas, „PuntoJazz Palėpės“ šeimininkas taktą koja mušė prie vieno iš stalelių.

„Pasibaigus vakarui grupės lyderis Šarūnas džiaugėsi pavykusiu koncertu ir naujais pasiūlymais, kurių netrukus sulaukė“, – anot S. Mačiulio, neliko nepastebėti ir idėjos sumanytojai.

Po viena vėliava susibūrusių „On-air.lt“ profesionalų darbą itin gerai įvertino kritikai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Italijos ir Rusijos. Pažiūrėję pirmuosius tris koncertus jie negalėjo patikėti, kad karantino sąlygomis galima išgauti tokį rezultatą.

„Be jokio atlygio šie žmonės daro stebuklus. Būtent dėl kokybės projektu susidomėjo ir Marijampolės eterinė-regioninė, todėl šios savaitės koncertą bus galima matyti ir TV ekrane“, – S. Mačiulis nuoširdžiai dėkojo komandai, jo antrųjų namų scenoje jau ne pirmą savaitę kuriančiai pasaulinio lygio reginius. – Praėjusią savaitę čia buvo penkios kameros, penki operatoriai. Likusieji žmonės rūpinosi garsu, apšvietimu ir vaizdu, pasiekusiu žiūrovų akis“.

Asmeninio archyvo nuotr.

Nenorėdamos nuleisti kartelės, šiam ketvirtadieniui ypatingai ruošiasi ir ketvirtosios „PuntoLive“ viešnios, grupės „The Ditties“ merginos. Jau beveik dešimt metų gyvuojanti grupė yra vienintelė profesionaliai atliekanti ankstyvojo džiazo muziką trimis balsais.

„Mūsų scenoj jos koncertavo jau ne kartą. Merginos labai linksmos ir tokia pat nuotaika dalijasi su publika“, – nors „The Ditties“ repertuaras labiau domina vyresnę publiką, S. Mačiulis vylėsi, kad šįsyk kompiuterių ekranus užguls ir jaunesni klausytojai.

Kas toliau? Jei niekas nesikeis, po „The Ditties“ į sceną žengs bliuzo karalienė Arina, dar vienas ketvirtadienio vakaras bus skirtas dainų autoriui ir atlikėjui Ramūnui Difartui.

„Iki karantino programą sudarydavome mėnesiui, dabar labai toli į priekį planuoti nenorime. Ne viskas juk nuo mūsų priklauso – daug ką diktuoja atlikėjai. Tiesa, po pirmųjų dviejų koncertų jų nebereikia ieškoti – jie patys duoda žinoti apie save. Matyt nenori, kad karantino fone būtų užmiršti, – S. Mačiulis džiaugėsi, kad muzikantų neatbaido nei tušti stalai, nei tyla po kiekvieno atlikto kūrinio. – Taip, keista koncertuoti, kai nėra publikos, tačiau visi tikino, kad nauja ir nepamirštama patirtis.“

Ketvirtojo „PuntoLive“ koncerto laikas tas pats – prie portalo junkitės ketvirtadienį, gegužės 14 d. 21 val. Svingo koketės žada valandą geros muzikos ir ryškų įvaizdį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko naujo

Nieko naujo portretas
Viskas nukopijuota .

Ačiū už koncertą

Ačiū už koncertą portretas
Ačiū dainininkėms ir muzikantui. Puiku. Savo auditoriją visada rasit.

Surūgėliams

Surūgėliams portretas
Pomėgiai žmonių skirtingi, vieniems patinka, kitiems ne, argi dėl to būtina iš savo virtuvės demonstruoti neigiamas emocijas? -:)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių