Į „Girstutį“ kviečia šokio spektaklis „Otelas“

  • Teksto dydis:

Rytoj Anželikos Cholinos šokio teatras, visus ištikimiausius savo gerbėjus pakvies į "Girstutyje" rodomą šokio spektaklį "Otelas". Kauno žiūrovai turės galimybę mėgautis unikaliu, dramatišku ir kūrybingu garsiosios Šekspyro pjesės "Otelas" pastatymu.

"Teatre man norisi kalbėti apie meilę, santykius ir žmonių likimus, todėl išsirinkau "Otelą". Norisi parodyti, kaip tyriausios sielos žmogus gali susipainioti šmeižto tinkluose, kaip jis, galvodamas, kad kovoja už dvasinę švarą, pražudo savo mylimą žmoną, nubausdamas pats save už tai, kad pasidavė beprotybei", – dalijasi choreografė A.Cholina.

Tai įspūdingas didžiulės apimties spektaklis, kuriame dalyvauja daugiau nei trisdešimt artistų. Pagrindinius vaidmenis kuria žiūrovams puikiai pažįstami ir mylimi Karina Krysko-Skambinė, Martynas Kavaliauskas. Mauro Otelo vaidmenį spektaklyje kuria artistas iš Šiaurės Osetijos Valerijus Suanovas.

Anželika dirba labai greitai, maksimaliai išnaudoja kiekvieną minutę. Jos kūrybos plastinė išraiška – geniali, ji geba paaiškinti, kokią mintį artistas turi perteikti judesiu", – apie darbo ypatumus su garsiąja choreografe pasakoja V.Suanovas.

Dezdemoną šokančiai Karinai Krysko tenka nemažas krūvis, tad didžiausias jos iššūkis – fizinis pasiruošimas ir ištvermė. Ji pasakoja, kad "šokti – tai ne dainuoti, čia kita išraiška. Man labai įdomu, kaip Anželika pasakoja, ką reiškia vienas ar kitas judesys, kompozicija, nes tada supranti, ką darai. Kiekvienas žingsnis jos spektaklyje turi prasmę".

Klastingąjį Jagą sukūręs Martynas Kavaliauskas paklaustas, ar šiame spektaklyje jam tenka daugiau šokio ar vaidybos, Martynas atsako: "Anželika dažnai mini, kad nešoktume. Manau, kad emocijos, jausmai ir mintys yra vieni svarbiausių faktorių scenoje. Žinoma, jie turi būti ištransliuoti teisinga kūno kalba. Šokdami kalbame ne žodžiais, o vidumi."


Kas? Šokio spektaklis "Otelas".

Kada? Spalio 27 d. 19 val.

Kur? Kultūros rūmuose "Girstutis".



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantu

nesuprantu portretas
Krysko-Skambinė ar dainininkė ,ar šokėja. Kokia gi jos profesija tikroji be šitų dviejų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių