Garliavą drebins geriausios pasaulyje šokėjų poros

  • Teksto dydis:

Lapkričio 16–17 d. Garliavos kultūros ir sporto centre varžysis tūkstančiai šokėjų iš Lietuvos, Europos ir tolimesnių šalių – čia vyks tarptautinės sportinių šokių varžybos "Kaunas Open 2019".

Varžybų ištakos siekia 1968 m., tada jos vadinosi "Baltijos gintarėliai" ir sukviesdavo į Kauną dalyvius ir svečius ne tik iš buvusios Sovietų Sąjungos, bet ir iš kitų užsienio šalių. Varžybų formatas buvo surengti atrankines varžybas rajonuose ir šių rajonų varžybų nugalėtojai jau varžydavosi "Baltijos gintarėliuose". Vieni iš aktyviausių "Baltijos gintarėlių" dalyvių būdavo Kauno rajono šokėjai.

Varžybų organizatorė Dalia Vaikšnorienė džiaugiasi, kad ši tarptautinė sportinių šokių šventė tęsia savo tradicijas ir nuolat auga dalyvių skaičius, tarptautinio reitingo lygis ir populiarumas.

Šiuo metu į varžybas atvyksta dalyviai ir teisėjai daugiau nei iš 30 pasaulio šalių, netgi tokių tolimų kaip Australija ir Filipinai. Gatves užtvindo šokėjai puošniomis šukuosenomis, nešini prabangių drabužių krepšiais, sukeldami praeivių susidomėjimą ir šypsenas.

Renginyje dalyvauja įvairiausių amžiaus grupių ir pajėgumo šokėjų poros. Pačių mažiausiųjų amžius kartais tesiekia 4–5 metus. Jie žengia tik pirmuosius šokių žingsnelius. Vyriausieji jau būna peržengę ir septintojo dešimtmečio ribą, tačiau su didžiuliu užsidegimu varžosi su savo kolegomis ant parketo.

Šiemet "Kaunas Open 2019" dalyviai ir žiūrovai bus ypač nustebinti. Organizatoriai tvirtino, kad pavyko pakviesti atlikti parodomąją programą šiuo metu pasaulyje stipriausias šokėjų poras. Standartinių šokių profesionalų lygos šou programos pasaulio čempionai, Europos ir pasaulio vicečempionai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė savo parodomąją programą atliks sekmadienį, vakarinėje varžybų dalyje.

Lotynų Amerikos šokių daugkartiniai pasaulio ir Europos čempionai, taip pat profesionalų lygos dabartiniai pasaulio ir Europos čempionai Gabriele Goffredo ir Anna Matus savo meistriškumą taip pat demonstruos sekmadienio vakarą. Abu vakarus žiūrovus ir šokėjus džiugins Gardino filharmonijos orkestro gyvai atliekama muzika.

Kviečiame žiūrovus nepraleisti progos pamatyti čempionus iš arti ir praleisti puikų savaitgalį Garliavos kultūros ir sporto centre. Bilietų bus galima įsigyti renginio metu sporto centro kasoje. Daugiau informacijos gali



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazys

kazys portretas
Tūksdtančiai šokėjų? Tai kiek tūkstančių dalyvavo?

Paskelbkite prasom

Paskelbkite prasom portretas
Ar Cerniauckas su Stankunaite dalyvaus?

Tarp lapų

Tarp lapų portretas
bent kapelį raskite. gerai paieškoje
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių