Festivalis „Gertrūdos vasara 2021“ ateina į Laisvės alėjos kiemelį

Antradienio vakarą Kauno centre, Marijonų vienuolyno kieme greta Šv. Gertrūdos bažnyčios prasideda muzikos festivalis „Gertrūdos vasara“. Jame pirmasis kauniečiams bei jų svečiams savo programą pristatys aktorius ir dainininkas Marius Jampolskis.

Savo gyvavimo pradžioje festivalis publiką džiugindavo tik birželio vakarais, o dabar jis tęsis dar ir rugpjūčio mėnesį. Pasak organizatoriaus Alvido Tautkaus, be jokios abejonės, gražiausia vasara – tai „Gertrūdos vasara 2021“ – tradicinis koncertų ciklas Kauno kiemelyje. 

„Ne paslaptis, kad ir mes, koncertų organizatoriai, ir mūsų kuruojami artistai labai pasiilgo susitikimo su publika. Daug kam iš scenos žmonių karantinas priverstinai nulėmė ilgą pertrauką, ir tai išgyventi nebuvo lengva. Bet dar pernai visiems atrodžiusi baisi pandemija mūsų renginių žiūrovų neišgąsdino ir nenuskriaudė. Žmonių sąmoningumas, geranoriškumas, galų gale intelektas ir erudicija nulėmė, kad ne tik organizatoriai, bet ir žiūrovai saugojo vieni kitus. Todėl neteko girdėti, jog vienuolyno kiemelyje prie Šv. Gertrūdos bažnyčios būtų užsikrėtęs virusu ar susirgęs bent vienas žiūrovas. Tai kodėl turėtų būti kitaip ir šiemet? Susitiksim, pasidžiaugsime puikiais artistų pasirodymais, pasisemsime gerų emocijų. O Šventoji Gertrūda ir Dangus bus tą akimirką su mumis“, – sako A. Tautkus.

„Gertrūdos vasaros“ renginiuose Marijonų vienuolyno kiemelyje prie Šv. Gertrūdos bažnyčios birželio 29-ąją kūrybinį vakarą rengia žymus operos solistas Liudas Mikalauskas. Kiekvienas jo koncertas, anot organizatorių, tarsi mažas spektaklis, leidžiantis žiūrovams pasijusti ne tik nuošaliais stebėtojais, bet ir koncerto bendraautoriais.

Liepą Marijonų vienuolyno kiemelyje svečiuosis aktorius ir bardas Vladas Bagdonas. Paskui čia dainuos Ovidijus Vyšniauskas, o liepos 21-ąją koncerte savo muzikinius monologus pateiks Neda Malūnavičiūtė ir Olegas Ditkovskis. Tai bus koncertas, skirtas visiems išsiilgusiems nuoširdžios, iki širdies gelmių prasiskverbiančios muzikos.

Liepos 22-osios vakarą koncerte „Ne tik apie meilę“ dainuos Ona Kolobovaitė ir Egidijus Bavikinas. Liepos 23-iąją įvyks Juozo Erlicko naujo albumo „Mėlynoj stotelėj“ pristatymas. Koncertus prie Šv. Gertrūdos bažnyčios surengs ir muzikos virtuozai Zbignevas Levickis bei Daumantas Slipkus, taip pat romantiškasis dainininkas Romas Dambrauskas, romansų vakarą – dainuojanti aktorė Larisa Kalpokaitė. O rugpjūtį skambės populiarios melodijos, kurias „Gertrūdos vasaros 2021“ koncertuose atliks laiko patikrintos, publikos meilę jau seniai pelniusios muzikinės grupės „Vairas“ bei „Nerija“, kitą vakarą – ir bardai Saulius bei Jokūbas Bareikiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

slepkis

slepkis portretas
tautkau su savo jampolskiu-geriau mineda butum atvezes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių