Iš buities atkovotos akimirkos – tapybai

Olego Karavajevo dailės studija, tradiciškai savo gimtadienio proga surengusi parodą, vėl nustebino. Per metus dar į priekį pažengta. Darbai dar įdomesni ir profesionalesni. Tačiau patiems studijos nariams svarbiausia, kad jie per tapybą rado kelią geriau pažinti save ir atsiskleisti kūryba.

Per trisdešimt O. Karavajevos dailės studijos narių 13-ojoje parodoje eksponuoja po du darbus. Tai natiurmortai, peizažai, portretai. Darbai, sukurti plenerų metu arba gimę iš buities atkovotomis akimirkomis.

Į parodos atidarymą atvykęs dailininkas Vytautas Lagunavičius, medžio drožėjas Adis Teresius neslėpė susižavėjimo, įvertino pažangą. Čia pat vietoje tartasi dėl personalinių parodų surengimo.

Studijos vadovas, žinomas menininkas O. Karavajevas – kuklus, nelinkęs girti savo mokinių. Dailininkas sako, kad kiekvieno žmogaus darbas, jei sukurtas jo, yra vienintelis ir tuo vertingas. O tai, kad jau 13 metų veltui kiekvieną šeštadienį gausų būrį moko meno paslapčių, dailininkas paaiškina labai paprastai: noriu, kad būtų daugiau žmonių, su kuriais galima apie meną pasikalbėti.

Garliavos viešojoje bibliotekoje įsikūrusioje studijoje renkasi įvairaus amžiaus ir profesijų žmonės. Jauniausiam studijos nariui šešeri, vyriausiai damai – 70. Be vadovo, čia nėra profesionalių menininkų. Piešimo paslaptis įminti bando kelios medikės, pedagogai, muziejininkė, žurnalistė, kitų menui tolimų profesijų žmonės. Prisijungia jau menus studijuojantis arba studijoms besiruošiantis jaunimas.

Įdomu tai, kad studijos veikloje dalyvaujama šeimomis. Įkandin žmonos tapyti pradeda vyras, o mamos pėdomis seka dukros. Netikėtai viena paskui kitą tapyba užsidegė penkios buvusios vienos klasės mokinės.

Kiekvienas studijos narys – atskira istorija. Tačiau neabejotinai visus jungia tie patys troškimai – atskleisti save, pamatyti ir parodyti tai, ko nei kasdieniame darbe, nei buityje negali. Todėl, kaip pripažįsta parodos lankytojai, paveikslai veikia, juose yra emocija, jausmas. Juose tikrai įdėta dalelė kiekvieno žmogaus, su teptuku rankoje prie molberto stovėjusio valandų valandas.
O. Karavajevo dailės studijos parodos surengtos ne tik Lietuvoje, kūriniais grožėjosi Suomijos, Vokietijos, kitų šalių meno gerbėjai.

Vasario 22 d. Garliavos viešojoje bibliotekoje (Vytauto g. 21) atidarytą dailės studijos parodą galima aplankyti bibliotekos darbo laiku: pirmadienį – penktadienį nuo 8 iki 19 val. ir šeštadienį nuo 10 iki 16 val.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių