Milžiniška lūpdažio instaliacija

Menininkė Agnė Kišonaitė Vilniuje pristatė milžiniško lūpdažio instaliaciją. Moteriškumą simbolizuojantis meno objektas pavadinimu „Lūpdažis Milžinas“ sudarytas iš 5 tūkst. lūpų dažų tūbelių. Ryškioje teatrinėje šviesoje eksponuojamas meno objektas atkreipia dėmesį į grožio industrijos šiukšlių perdirbimo problemas.

Iš naudotų lūpdažių tūbelių sukurto analogų neturinčio lūpdažio milžino aukštis – 2,5 m, svoris – apie 170 kg. A.Kišonaitė kreipėsi į Lietuvos rekordų fiksuotojus ir į Guinnesso rekordų knygą.

„Kartą, dažydamasi lūpas, pagalvojau, kiek daug yra skirtingų lūpų dažų spalvų. O kai sužinojau, kad lūpų dažai nėra perdirbami, nutariau prasmingai juos panaudoti – sukurti meno kūrinį“,– apie netradicinę idėją pasakojo menininkė. – Šiuo projektu taip pat skatinu kiekvieną moterį pagalvoti, ar tikrai viso to, kas yra tavo rankinėje, tau tikrai reikia."

Lūpų dažų tūbelės buvo rinktos daugiau nei mėnesį.

„Dažna mano kūrybos tema – šiuolaikinė miesto moteris. Ji žavinga, įvairiapusiška, nenuspėjama. Nors pagrindinė mano kūrybos sritis – tapyba, neapsiriboju vien ja. Šio meno objekto kūrimas buvo įdomus iššūkis realizuoti idėjas ir kuriant tokias meno formas kaip skulptūra, instaliacija“, – pasakojo A.Kišonaitė.


Šiame straipsnyje: dizainerėmadalūpdažis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių