Veganiška žuvis iš tofu morkų ir svogūnų patale

  • Teksto dydis:

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Organizacija „Gyvi gali“ ir projektas „Nori gali“ padės jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Kartais norisi patiekalų, kuriuos valgant užlieja prisiminimai iš vaikystės, šiluma ir namų jaukumo jausmas. Šis patiekalas toks ir yra, tik veganiškas atitikmuo.

Jums reikės:

vieno pakelio tofu,

3–4 nori (jūržolių) lapų,

prieskonių žuviai,

2–3 vidutinių morkų,

maždaug tiek pat svogūnų, kiek ir morkų,

kelių šaukštų pomidorų padažo (arba pomidorų pastos),

stiklinės miltų,

džiūvėsėlių.

Kaip gaminti:

Pirmiausia nuspaudžiame vandenį iš tofu, netgi galime nusausinti rankšluostuku. Supjaustome tofu į tris dalis išilgai ir dar tas tris dalis per pusę, kad gautųsi trikampiukai, švelniai įpjauname keliais pjūviais kiekvieną trikampių kelis milimetrus iš abiejų pusių, tam, kad geriau įsimarinuotų. Tada ruošiame marinatą – maždaug stiklinę daržovių sultinio (jis intensyvesnis, nes naudojamas būtent marinatui), vieną nori lapą (marinatui galima naudoti ir kitas turimas jūržoles, pvz., jūros kopūstus) plakame su trintuvu, į gautą suplaktą mišinį dar dedame žuvų prieskonių, juos išmaišome ir merkiame ten tofu trikampiukus. Vertėtų marinuoti tofu šaldytuve bent 30 minučių arba dar geriau – per naktį. Jei turite, į marinatą po suplakimo galima dėti ir daugiau prieskonių tam, kad tofu įgautų daugiau skonio. Tinka: lauro lapai, petražolės, saliero šaknies arba lapų milteliai, česnako, svogūno milteliai arba šviesi miso pasta.

Ruošiame daržoves – kepame per stambią burokinę tarką sutarkuotas morkas, šiek tiek joms suminkštėjus, dedame supjaustytus svogūnus (galima ir griežinėliais, ir smulkiai), maišome, prieš baigiant kepti beriame druskos, pipirų ir pilame pomidorų padažą, išmaišome, leidžiame atvėsti.

Miltus išmaišome su šlakeliu tofu marinato, jei dar trūksta, dedame ten druskos, pipirų (dar papildomai tinka rūkytos saldžios paprikos milteliai, tačiau nebūtina), tešla turėtų gautis grietinės tirštumo. Pasiruošiame džiūvėsėlius. Imame marinuoto tofu gabalėlį, vyniojame į sukarpytą nori lapą, tam reikės kirpti nori lapą į keturias dalias ir vynioti nuo stačių kampų), mirkome į tešlą, tada į džiūvėsėlius (šįkart naudojami panko džiūvėsėliai, jie stambesni, bet galima naudoti bet kokius) ir kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.

Tiekiame pailgame inde, morkų ir svogūnų patale. Patiekalas skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Tokia žuvis-ne žuvis dar labai tinka su majonezo padažu arba su riešutų sviesto ir sojos padažu.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių