- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Organizacija „Gyvi gali“ ir projektas „Nori gali“ padės jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Kartais norisi patiekalų, kuriuos valgant užlieja prisiminimai iš vaikystės, šiluma ir namų jaukumo jausmas. Šis patiekalas toks ir yra, tik veganiškas atitikmuo.
Jums reikės:
vieno pakelio tofu,
3–4 nori (jūržolių) lapų,
prieskonių žuviai,
2–3 vidutinių morkų,
maždaug tiek pat svogūnų, kiek ir morkų,
kelių šaukštų pomidorų padažo (arba pomidorų pastos),
stiklinės miltų,
džiūvėsėlių.
Kaip gaminti:
Pirmiausia nuspaudžiame vandenį iš tofu, netgi galime nusausinti rankšluostuku. Supjaustome tofu į tris dalis išilgai ir dar tas tris dalis per pusę, kad gautųsi trikampiukai, švelniai įpjauname keliais pjūviais kiekvieną trikampių kelis milimetrus iš abiejų pusių, tam, kad geriau įsimarinuotų. Tada ruošiame marinatą – maždaug stiklinę daržovių sultinio (jis intensyvesnis, nes naudojamas būtent marinatui), vieną nori lapą (marinatui galima naudoti ir kitas turimas jūržoles, pvz., jūros kopūstus) plakame su trintuvu, į gautą suplaktą mišinį dar dedame žuvų prieskonių, juos išmaišome ir merkiame ten tofu trikampiukus. Vertėtų marinuoti tofu šaldytuve bent 30 minučių arba dar geriau – per naktį. Jei turite, į marinatą po suplakimo galima dėti ir daugiau prieskonių tam, kad tofu įgautų daugiau skonio. Tinka: lauro lapai, petražolės, saliero šaknies arba lapų milteliai, česnako, svogūno milteliai arba šviesi miso pasta.
Ruošiame daržoves – kepame per stambią burokinę tarką sutarkuotas morkas, šiek tiek joms suminkštėjus, dedame supjaustytus svogūnus (galima ir griežinėliais, ir smulkiai), maišome, prieš baigiant kepti beriame druskos, pipirų ir pilame pomidorų padažą, išmaišome, leidžiame atvėsti.
Miltus išmaišome su šlakeliu tofu marinato, jei dar trūksta, dedame ten druskos, pipirų (dar papildomai tinka rūkytos saldžios paprikos milteliai, tačiau nebūtina), tešla turėtų gautis grietinės tirštumo. Pasiruošiame džiūvėsėlius. Imame marinuoto tofu gabalėlį, vyniojame į sukarpytą nori lapą, tam reikės kirpti nori lapą į keturias dalias ir vynioti nuo stačių kampų), mirkome į tešlą, tada į džiūvėsėlius (šįkart naudojami panko džiūvėsėliai, jie stambesni, bet galima naudoti bet kokius) ir kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Tiekiame pailgame inde, morkų ir svogūnų patale. Patiekalas skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Tokia žuvis-ne žuvis dar labai tinka su majonezo padažu arba su riešutų sviesto ir sojos padažu.
Skanaus!
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...