- jokuvoreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Kukurūzų traškučiai (visame pasaulyje pažįstami nachos vardu) – puikus užkandis bet kuriai progai. Visgi šie Meksikoje “užgimę” nachos traškučiai nuo bulvių traškučių skiriasi tuo, kad įprastai nachos valgomi su padažu. Taigi parduotuvėje neužtenka įsigyti traškučių, dar reikia gaminti padažą. O čia jau įvairovė – kas mėgsta švelnesnį, kas riebesnį, o kas itin aštrų padažą nachos traškučiams… Šį kartą išmėginsime švelnaus skonio kreminės varškės ir grybų padažą.
Sudėtinės dalys:
Kreminė varškė, 350 g
Pienas, 1/3 stiklinės
Česnakas, 2 skiltelės
Majonezas, 1 v. šaukštas
Parmezano sūris, 3 v. šaukštai
Pievagrybiai, 1 stiklinė
Sviestas, 2 v. šaukštai
Sojos padažas, 1 a. šaukštelis
Gaminimas:
Pirmiausia nuplauname ir susmulkiname pievagrybius (1 stiklinė). Į įkaitintą keptuvę dedame keletą šaukštų sviesto ir apkepame pievagrybius. Paliekame atvėsti.
Tuo tarpu į elektrinio smulkintuvo indą sudedame kreminę varškę (tepamąjį sūrį be skonių), pilame pieną, dedame keletą česnako skiltelių, šaukštą majonezo, a.šaukštelį sojos padažo ir keletą šaukštų smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Viską išplakame iki vientisos masės. Verta paminėti, kad padažo tirštumą reguliuoja pieno ir kietojo sūrio santykis, todėl norint išgauti tirštsnės konsistencijos padažą, tiesiog įberiame daugiau tarkuoto kietojo sūrio; norint išgauti skystesnį padažą – daugiau pieno.
Galiausiai sureguliavus padažo tirštumą, sudedame apkeptus grybus, išmaišome. Traškučių padažą laikome šaldytuve, kol patieksime ant stalo! Skanaus!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu1
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...