- jokuvoreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Kukurūzų traškučiai (visame pasaulyje pažįstami nachos vardu) – puikus užkandis bet kuriai progai. Visgi šie Meksikoje “užgimę” nachos traškučiai nuo bulvių traškučių skiriasi tuo, kad įprastai nachos valgomi su padažu. Taigi parduotuvėje neužtenka įsigyti traškučių, dar reikia gaminti padažą. O čia jau įvairovė – kas mėgsta švelnesnį, kas riebesnį, o kas itin aštrų padažą nachos traškučiams… Šį kartą išmėginsime švelnaus skonio kreminės varškės ir grybų padažą.
Sudėtinės dalys:
Kreminė varškė, 350 g
Pienas, 1/3 stiklinės
Česnakas, 2 skiltelės
Majonezas, 1 v. šaukštas
Parmezano sūris, 3 v. šaukštai
Pievagrybiai, 1 stiklinė
Sviestas, 2 v. šaukštai
Sojos padažas, 1 a. šaukštelis
Gaminimas:
Pirmiausia nuplauname ir susmulkiname pievagrybius (1 stiklinė). Į įkaitintą keptuvę dedame keletą šaukštų sviesto ir apkepame pievagrybius. Paliekame atvėsti.
Tuo tarpu į elektrinio smulkintuvo indą sudedame kreminę varškę (tepamąjį sūrį be skonių), pilame pieną, dedame keletą česnako skiltelių, šaukštą majonezo, a.šaukštelį sojos padažo ir keletą šaukštų smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Viską išplakame iki vientisos masės. Verta paminėti, kad padažo tirštumą reguliuoja pieno ir kietojo sūrio santykis, todėl norint išgauti tirštsnės konsistencijos padažą, tiesiog įberiame daugiau tarkuoto kietojo sūrio; norint išgauti skystesnį padažą – daugiau pieno.
Galiausiai sureguliavus padažo tirštumą, sudedame apkeptus grybus, išmaišome. Traškučių padažą laikome šaldytuve, kol patieksime ant stalo! Skanaus!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Virtuvės šefai mokosi mėsą ir žuvį keisti augalais
Amsterdame būsimi kulinarai mokėsi gaminant maistą restorane nenaudoti mėsos ar žuvies, ją keisti augaliniais produktais. Ekspertų teigimu, tokių virėjų paklausa tik didės, praneša LNK. ...
-
Joninių vakarėliui – vaišės šiek tiek kitaip (receptai)1
Artėjantis ilgasis Joninių savaitgalis neabejotinai daugeliui taps grilio fiesta, kad ir koks oras būtų. Tad jau dabar ne viena šeimininkė suka galvą, ką pasiruošti ir pasiimti į gamtą, kad ir prie puodų darbuotis daug netektų, ir urzg...
-
Šefas A. Ivanauskas: šventės prasideda prie vaišių stalo (receptai)
Ką veiksite per Jonines? Kūrensite laužus, ieškosite paparčio žiedo ir naktinėsite? „Nors prieš šventes visi sako, kad ne pavalgyti renkamės, gyvenimas nuolat patvirtina, kad visos šventės prasideda prie vaiši...
-
Vasaros valgiaraštyje – skanūs eksperimentai (receptai)2
Vasara diktuoja savo mitybos režimą – nesinori mėsos, jokio sunkaus maisto. Kartais užtektų sriubos, lengvo užkandžio, bet ką čia sugalvojus? Sutikite, dažnai susiduriame su šiuo galvosūkiu. Norėdami jį palengvinti, pasidomėjome, k...
-
Iš špinatų – netgi desertas (receptai)
Ne vienas pripažins – vaikystėje špinatų ragaudavo nenoriai. Tačiau suaugę daugelis atrado jų kulinarines galimybes ir pamėgo špinatų patiekalus. Salotos, makaronai, padažai ar glotnučiai su špinatais gerai žinomi, tačiau...
-
Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)2
Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...
-
Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)1
Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...
-
Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti9
Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...
-
Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų1
Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...
-
Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?11
Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...