Trinta žirnių ir obuolių sriuba (receptas) Pereiti į pagrindinį turinį

Trinta žirnių ir obuolių sriuba (receptas)

2013-08-19 08:18 kauno.diena.lt inf.
Trinta žirnių ir obuolių sriuba (receptas)
Trinta žirnių ir obuolių sriuba (receptas) / Ievos Jonelytės - Arlauskienės nuotr.

Portalo kaunodiena.lt skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šįkart siūlo savo artimuosius nustebinti trinta obuolių ir žirnių sriuba.

Reikės:

500g šaldytų žirnelių;

3 obuolių;

1 svogūno;

1 skiltelės česnako;

1l daržovių sultinio;

Druskos, pipirų;

Trupučio sviesto;

Tarkuoto sūrio (juo reikės apibarstyti sriubą);

Gaminimas:

1. Svogūną smulkiai supjaustome, į puodą dedame truputį sviesto ir suberiame susmulkintą svogūną.

2. Prie svogūnų sudedame ir sutrintą česnaką. Kol kepa svogūnas su česnaku, supjaustome obuolius. Juos supjaustome kubeliais.

3. Obuolius sudedame į puodą, kuriame jau kepa svogūnas su česnaku ir keletą minučių pakepiname.

4. Supilame sultinį ir 10 min. viską verdame.

5. Tuomet sudedame žirnelius ir viską paverdame dar 7 min. Suberiame pipirus ir druską.

6. Sriubą sutriname virtuviniu kombainu ir pilame į dubenį. Barstome sūrį. Galima papuošti mėtomis.

Skanaus!
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų