Portalo kaunodiena.lt skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šįkart siūlo savo artimuosius nustebinti trinta obuolių ir žirnių sriuba.
Reikės:
500g šaldytų žirnelių;
3 obuolių;
1 svogūno;
1 skiltelės česnako;
1l daržovių sultinio;
Druskos, pipirų;
Trupučio sviesto;
Tarkuoto sūrio (juo reikės apibarstyti sriubą);
Gaminimas:
1. Svogūną smulkiai supjaustome, į puodą dedame truputį sviesto ir suberiame susmulkintą svogūną.
2. Prie svogūnų sudedame ir sutrintą česnaką. Kol kepa svogūnas su česnaku, supjaustome obuolius. Juos supjaustome kubeliais.
3. Obuolius sudedame į puodą, kuriame jau kepa svogūnas su česnaku ir keletą minučių pakepiname.
4. Supilame sultinį ir 10 min. viską verdame.
5. Tuomet sudedame žirnelius ir viską paverdame dar 7 min. Suberiame pipirus ir druską.
6. Sriubą sutriname virtuviniu kombainu ir pilame į dubenį. Barstome sūrį. Galima papuošti mėtomis.
Skanaus!
Naujausi komentarai