Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras

  • Teksto dydis:

Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant nekasdieniškus patiekalus.

Maisto tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė įsitikinusi, kad Valentino diena yra puiki proga drauge nuveikti ką nors šventiško – pasigaminti vakarienę namuose, pažiūrėti romantišką filmą ar tiesiog nusiųsti meilės laiškus artimiesiems.

„Mūsų šeima tikrai mėgsta Valentino dieną – tai dar viena jauki ir smagi šventė mūsų namuose. Kartais mėgstame dviese su vyru iškeliauti paminėti ją į miestą, bet dažniausiai Valentino dienos proga drauge su vyru ir dukra surengiame namuose šventinę vakarienę, kurioje karaliauja nebrangūs, bet kartu šventiški ir nekasdieniški patiekalai. Kadangi mūsų aštuonmetė ne visada mielai valgo gurmaniškus patiekalus, renkamės tokius, kurie tiktų visos šeimos skoniams“, – pasakoja B. Garuckė ir dalijasi Meilės dienos užkandžio, pagrindinio patiekalo ir deserto receptais.


Traškios brusketos su kumpiu

80 g vytinto kiaulienos kumpio,

šlakelis alyvuogių aliejaus,

1 ilgas batonas,

keli pomidorai,

kelios skiltelės česnakų,

žiupsnis druskos, juodųjų pipirų,

ryšelis šviežių bazilikų.

Batoną supjaustykite vidutinio storio riekutėmis, apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi ir apkepkite orkaitėje 200 °C temperatūroje. Pomidorus perpjaukite perpus ir sutarkuokite minkštimą, kad būtų vientisa masė. Pagardinkite druska. Apkeptas riekutes lengvai patrinkite česnakais, tepkite paruoštą pomidorų tyrę ir dėkite kumpio griežinėlius. Brusketas pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska, šlakeliu alyvuogių aliejaus ir šviežiais bazilikais.


Vištiena su kumpiu

400 g vištienos filė,

100 g vytinto kumpio,

kelios nedidelės šviežios bulvės,

150 g vyšninių pomidoriukų,

žiupsnis prieskoninės druskos,

šiek tiek alyvuogių aliejaus,

kelios šakelės šviežių rozmarinų.

Bulves nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Dėkite į kepimo indą, pagardinkite prieskonine druska ir alyvuogių aliejumi. Berkite pomidorus, paskaninkite smulkintais rozmarinais. Vištienos filė gabalėlius apvyniokite vytintu kumpiu ir dėkite į kepimo indą. Viską dar lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitėje 200 °C temperatūroje apie 30–35 min.


Jogurtinės spurgytės

1 ½ puodelio miltų,

1 ½ šaukštelio kepimo miltelių,

200 g graikiško jogurto,

2 kiaušiniai,

4 šaukšteliai cukraus,

3 šaukšteliai miltelinio cukraus,

1 šaukštelis smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės,

aliejus kepti.

Dubenyje sumaišykite birius produktus – miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius kartu su jogurtu ir tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Supilkite viską į birių produktų dubenį.

Išmaišykite tešlą – iš pradžių maišykite šaukštu, vėliau lengvai išminkykite. Tešla turėtų nelipti prie pirštų – jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Puode įkaitinkite aliejų. Tarp delnų formuokite norimo dydžio spurgas ir jas apkepkite gerai įkaitintame aliejuje. Iškepusias spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Spurgytes pagardinkite milteliniu cukrumi. Šalia galite patiekti apelsininio jogurto padažo – tiesiog pagardinkite jogurtą šlakeliu apelsinų sulčių ir tarkuotomis apelsinų žievelėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius Napier

Darius Napier portretas
Sveiki, Facebook ir Google stipriai atsinaujino algoritmą. Ar Jums reikia sutvarkyti? Dabar tik 79eur, nebe 129eur (+ dovana: reklamos mini strategija). Atrasykite el.pastu: ready@grow10x.agency _____ Darius Grow10X agentūra!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
  • Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)

    Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima  įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...

  • Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu (receptai)

    Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus...

  • Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą (receptai)

    Lydytas sviestas (angl. ghee) plačiai naudojamas Indijos virtuvėje, bet pastaruoju metu tampa vis populiaresnis ir kitose šalyse. Jis gaminamas kaitinant sviestą, kad išgaruotų vanduo ir atsiskirtų pieno medžiagos, palikdamos sodrius, nuska...

    1
Daugiau straipsnių