Mėsos troškinys su avinžirniais

  • Teksto dydis:

Reikės

400 g maltos avienos (tinka ir jautiena),

2 svogūnų,

4 skiltelių česnako,

1 valgomojo šaukšto malto kumino,

1 arbatinio šaukštelio kalendros,

1 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių,

1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio,

0,5 arbatinio šaukštelio cinamono,

2 lauro lapų,

kumščio dydžio saliero gumbo,

2 morkų,

skardinės konservuotų avinžirnių (galima ir patiems išsivirti),

2 saujų mažučių pomidorų (jei nėra, tiks 2–3 pomidorai arba iš viso nereikia),

2 skardinių konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių),

2 saujų razinų,

šiek tiek aliejaus,

druskos, pipirų.

Paruošimo būdas

Mėsą apskrudinkite su trupučiu aliejaus. Geriausia tai padaryti per du kartus, padalijus ją pusiau. Tada mėsą dėkite į šoną ir pakepinkite svogūną, kad būtų minkštas, o pabaigoje sudėkite į keptuvę ir susmulkintą česnaką. Dėkite mėsą atgal ir berkite prieskonius. Pakepinkite, leiskite prieskoniams sušilti, pakvipti.

Sudėkite daržoves: pjaustytą salierą, morkas, pomidorus, supilkite konservuotus pomidorus. Jei atrodo, kad trūksta skysčio, įpilkite pusę stiklinės vandens, įdėkite lauro lapų, įberkite druskos, pipirų, razinų ir troškinkite viską bent valandą.

Baigiant troškinti nuo avinžirnių nupilkite skystį ir juos dėkite į troškinį. Truputį patroškinkite (labai trumpai). Baigus troškinti galima įmesti ir šūsnelį smulkintų špinatų, labai tinka.

Šį troškinį puikiausiai galima valgyti vieną, bet skanu ir su ryžiais, ir su duona.


Šiame straipsnyje: mėsaavienatroškinysreceptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilui

vilui portretas
Komentatoriai

Vilus,

Vilus, portretas
Kas tie avinzirniai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
    Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas

    Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
Daugiau straipsnių