Belgiško triušienos troškinio receptas

  • Teksto dydis:

Gardaus triušienos troškinio receptas - itin lengva gaminti namuose!

Sudėtinės dalys:

Triušiena, 1 kg

Čiobreliai, pagal skonį

Sviestas, 4 v. šaukštai

Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai

Alus, 1 stiklinė

Vištienos sultinys, 300 ml

Svogūnas, 4 vnt.

Česnakas, 3 skiltelė

Vyno actas, 2 v. šaukštai

Salieras, 100 g

Garstyčios, 1 v. šaukštas

Druska, pagal skonį

Malti pipirai, pagal skonį

Petražolės, pagal skonį

Cukrus, 1 v. šaukštas

Gaminimas:

Vienas iš nedaugelio iki šiol gamintų triušienos receptų! Itin gardus baltymingos mėsos patiekalas.

Triušio mėsytę gerai nuplauname po bėgančiu šaltu vandeniu, supjaustome atskiromis dalimis. Pilame šaukštą vyno acto į 1l vandens ir užpilame šiuo marinatu triušieną. Po keleto valandų kartojame procedūrą – taip mėsa taps minkštesnė. Išmirkytos triušienos gabalėlius nusausiname ir apibarstome rupia druska, leidžiame pabūti bent 20 min.

Į įkaitintą keptuvę dedame keletą šaukštų sviesto ir alyvuogių aliejaus, apkepame triušio gabalėlius ir visų pusių. Mėsą atidedame į šalį.

Tuo tarpu didelį puodą dedame ant viryklės (vidutinė kaitra), į jį dedame keletą šaukštų sviesto, suberiame smulkintas daržoves: svogūną, česnako skilteles, saliero stiebą, šiek tiek čiobrelio. Apkepiname daržoves kol suminkštės. Tuomet po truputį supilame belgišką tamsųjį alų, šaukštą vyno acto ir sudedame triušienos gabalėlius ir užpilame pusantros stiklinės vištienos sultinio. Uždengiame puodą, leidžiame troškiniui užvirti ir troškiname 1 val. ant silpnos kaitros. Pagardiname maltais pipirais ir petražolėmis, šaukštu garstyčių ir  troškiname dar 20 min. Troškinimo laikas labai priklauso nuo to, kokio amžiaus buvo triušiukas ir kiek laiko mėsa buvo marinuota vandens ir vyno acto tirpale.


Šiame straipsnyje: receptastriušienapatiekalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
    Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas

    Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
Daugiau straipsnių