- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Gaminant košę svarbiausia yra geri ingredientai ir tam tikros gudrybės. Jei tinkamai ją ruošite, košė bus kreminė ir neprireiks naudoti grietinėlės, o tinkamai pasirinkę priedus, ją mielai virsite kasdien pusryčiams.
Pirmiausia, jums reikalingos geros avižinės kruopos. Rinkitės nesmulkintas kruopas – jas virti reikės ilgiau, tačiau tai tikrai verta daryti: išvirusios jos pavirs nuostabia koše.
Kitas svarbus dalykas – tinkamas atskiedimas. Vieno didelio puodelio avižinių kruopų užteks keturioms porcijoms, o jį užpilti reikia trimis puodeliais vandens. Viską užvirkite ant didelės ugnies, po to ją sumažinkite ir virkite toliau.
Svarbus ingredientas, kurį pamiršta daugelis žmonių, yra druska. Ji būtina košei, todėl įberkite nemažą žiupsnį į beužverdančią košę ir išmaišykite.
O dabar paskutinis ir svarbiausias patarimas: reikia, kad avižos suskiltų, todėl košę būtina nuolat maišyti. Tam itin tiks medinis šaukštas. Košė turi virti apie 15 min., bet jau po 5 min. ji ims minkštėti. Vis dėlto maišykite iki pat virimo pabaigos.
Išvirtą košę būtina pagardinti. Štai kelios sveikos idėjos, kad kasdienė košė būtų vis kitokio skonio:
- vyšnių uogienė, susmulkintos kakavos pupelės ir susmulkinti lazdynų riešutai;
- šalavijų (chia) sėklos, šaukštelis medaus, šviežios figos ir valgomasis šaukštas neriebaus natūralaus jogurto bei susmulkinti migdolai;
- sutarkuotas obuolys, susmulkinti graikiniai riešutai ir supjaustytos kelios raudonos vynuogės;
- šilauogės, šviežios braškės ir smulkiai supjaustytas persikas.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu1
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...