TKS įgula aptiko antrą numanomą korpuso įtrūkimą

Tarptautinės kosminės stoties (TKS) įgula aptiko numanomą antrą korpuso įtrūkimą, per kurį nuteka oras, trečiadienį buvo pranešta per NASA tiesiogiai transliuotus kosmonautų pokalbius su Centriniu skrydžių valdymo centru Rusijoje.

„Norime padaryti termobarjerą nuotėkiui. Jeigu ten įtrūkimas po vamzdžiu – jį tiesiog pritrauks prie įtrūkimo“, – sakė vienas skrydžių valdymo centro atstovas.

Specialistai taip pat pateikė nurodymų kosmonautui Sergejui Ryžikovui dėl darbo specialiu mikroskopu, atgabentu į TKS korpuso vietos, per kurią iš stoties skverbiasi oras, paieškoms.

Oro nuotėkis iš TKS buvo aptiktas praeitų metų rugpjūčio 20 dieną. Tuomet Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ pranešė, kad įgulos nariai laikinai izoliavosi Rusijos modulyje „Zvezda“, kol buvo tikrinami oro slėgio pokyčiai JAV segmente.

Rugpjūčio 24 dieną „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad nuotėkis nedidelis ir vos aptinkamas prietaisais.

Praeitais metais įgulos nariai aptiko vieną numanomą korpuso įtrūkimą, stebėdami, kaip juda ore sklandantys arbatžolių lapeliai. Tikėtina nuotėkio vieta buvo izoliuota laikinomis priemonėmis, bet visiškai sustabdyti oro skverbimosi į išorę kol kas nepavyko.

Vasario 17 dieną Rusijos krovininė kapsulė „Progress“ atgabeno į TKS mikroskopą korpuso defektų paieškai ir priemonių aptiktiems įtrūkimams hermetizuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

;-)

;-) portretas
SAKE,KAD VINI I SIENA KALE.NOREJO PAVEIKSLA PAKABINT.

dainius

dainius portretas
begyte at tudava..stancijai 100 let..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių