Kinija paleido antrąjį iš trijų kosminės stoties modulių

Sekmadienį Kinija paleido antrąjį iš trijų modulių, reikalingų naujai kosminei stočiai užbaigti, pranešė valstybinė žiniasklaida. Tai – naujausias žingsnis Pekinui vykdant ambicingą kosminę programą.

Laivą be įgulos, pavadintą „Wentian“, iškėlė raketa „Long March 5B“ 14.22 val. (6.22 val. GMT laiku) iš Venčango paleidimo centro Kinijos tropinėje Hainano saloje. Pekinas paleido savo kosminės stoties „Tiangong“ – tai reiškia „dangiškuosius rūmus“ – centrinį modulį 2021 m. balandį.

Beveik 18 metrų ilgio ir 22 tonas sveriančiame naujajame modulyje yra trys miegamosios zonos ir erdvė moksliniams eksperimentams. Jis bus prijungtas prie esamo modulio erdvėje. Tai – sudėtinga operacija, pasak ekspertų, pareikalausianti kelių didelio tikslumo manipuliavimo veiksmų panaudojant ir roboto ranką. „Wentian“ taip pat tarnaus kaip atsarginė platforma valdyti kosminę stotį gedimo atveju.

Paskutinis modulis, skirtas užbaigti kosminę stotį, turėtų prisišvartuoti spalį, o iki metų pabaigos „Tiangong“ stotis turėtų pradėti visiškai veikti. Tada stotis įgaus galutinę T formą ir savo dydžiu bus panaši į buvusią Rusijos ir Sovietų Sąjungos „Mir“ stotį. Ji turėtų tarnauti mažiausiai 10 metų.

Antra pagal dydį pasaulio ekonomika skiria milijardus savo karinei kosmoso programai ir tikisi pastatyti nuolatinę kosminę stotį su įgula ir galiausiai pasiųsti žmones į Mėnulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
o supykes beretnykas paleido eilini pampesa i siena...

žinant kiniečių kokybę

žinant kiniečių kokybę portretas
stotis prakiurs po poros metų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių