Reabilitacijos ligoninė – be mineralinio vandens

Vienintelė šiaurės rytų  Aukštaitijoje Likėnų reabilitacijos ligoninė Biržų rajone nebegali pacientams suteikti mineralinio vandens procedūrų, nes gręžinio savininkai dešimteriopai pabrangino vandenį. Medikai žada ginti viešąjį interesą.

Jau mėnesį ligoninės gydyklos vonios be mineralinio vandens. Žmonės negali pilnai normaliai gydytis, labai reikalinga ir visi šito tikisi, bet kiek užtruks sunku pasakyti, praneša LRT Televizijos Naujienų tarnyba.

Stiprios mineralizacijos vanduo gaunamas iš daugiau nei metro gylyje esančio „Aukštaitijos“ gręžinio, jis prisodrintas kalio, natrio, bromo ir kitų vertingų mineralinių medžiagų. Prieš aštuonis mėnesius šį ir kitus gėlo bei mineralinio vandens gręžinius verslininkai pardavė kitai bendrovei. Šie vandenį pabrangino dešimt kartų – vietoj 23 litų už kubinį metrą ligoninei siūlo pirkti už  250.

„Įstaigai per brangu, mes negalime vien dėl sumažėjusio finansavimo negalime  šito vandens naudoti procedūrose dėl ko nukenčia mūsų įstaigos įvaizdis, prestižas, nes viską laiką Likėnai pasižymėjo savo  gydomuoju purvu ir vandeniu“, – sako Darius Kairys, laikinasis Likėnų reabilitacijos ligoninės vadovas.

Per metus Panevėžio ligoninės filialui Likėnuose reikėtų apie penkių šimtų kubinių metrų mineralinio vandens. Už tai tektų sumokėti beveik šimtą trisdešimt tūkstančių litų. Ta pati bendrovė ligoninei tiekia ir geriamąjį vandenį, tačiau kainą dešimteriopai padidino tik už mineralinį.

„Nesilaikoma  2008 metų sutarties, ten nėra nurodyti terminai ir pasakytos aiškios kainos, tačiau abipus susitarus kreiptasi į kainų komisiją, kuri nustatytų bendrą kainą, tai mes sakome, jeigu gėlo vandens 65 proc. pabrangina, tai mes, turiu omeny, įstaigą, sutiktų mokėti tokį pat pabrangimą ir už mineralinį vandenį“, – aiškina Česlovas Gutauskas, Panevėžio ligoninės direktorius.

Ligoninės vadovai sako su Biržų savivaldybe svarstę nusipirkti gręžinius, tačiau juos nustebino buvusių savininkų sprendimas gręžinius  parduoti kitiems.

„Tegul ligoninė nusiperka tuos gręžinius“

„Įmonės neįmanoma išlaikyti, jie norėtų pusvelčiui pasiimti, aš ruošiu vertinimą, nes man tų skandalų nebereikia, tad ruošiam vertinimus ir tegul ligoninė nusiperka tuos gręžinius. Tolyn nuo mano biednos galvos, aš nebenoriu tenai nieko“, – sako Darijus Banys, UAB „Likėnų vandenys“ vadovas.

Panevėžio ligoninės vadovai sako ginantys viešąjį interesą ir nors mineralinio vandens procedūros nefinansuojamos, jas norėtų išlaikyti. Jie žada kreiptis į institucijas, kad šios padėtų išsiaiškinti, ar nepažeista sutartis dėl mineralinio vandens tiekimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių