Plaukų grožio tendencijos: moderni klasika ir drąsūs sprendimai

Plaukai – įvaizdžio dalis, kurią vienaip ar kitaip pakoreguoja prasidėjęs naujas sezonas. Nors Naujieji metai itin kardinalių pokyčių šioje grožio srityje nežada, stilingų niuansų, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį, – ne vienas.

Stilingi kirpimai. Mados analitikai skelbia, kad 2020 m. bus madingi trumpi ir vidutinio ilgio plaukai. Aktualiausi išlieka moderniai interpretuoti populiarūs klasikiniai kirpimai – karė ir bob. Priežastis labai paprasta – šiuos kirpimus galima kūrybiškai pritaikyti bet kokio veido tipo moteriai, be to, taip nukirpus plaukus, juos lengva ir patogu prižiūrėti. Bob kirpimas tampa ilgesnis: plaukai gali būti vienodo ilgio, nukirpti asimetriškai arba priekyje ilgesni nei nugaroje, dengti sprandą arba palikti jį atvirą. Skirtingas rezultatas bus, jei plaukai bus rūpestingai ištiesinti arba lengvai, valiūkiškai sugarbanoti. Pastarasis būdas šį sezoną itin aktualus.

Esminė sezono tendencija. Anksčiau, kad atrodytų lengvesni, plaukų galai buvo iškarpomi, šiais metais akcentuojamas būtent jų masyvumas, bukumas. Tai pastebima ir ilgų plaukų kirpimuose: plaukai kerpami lygiai viena linija, didinama jų galų apimtis. Trumpų plaukų gerbėjoms stilistai siūlo itin trumpą, berniukiškai iškarpytą plaukų kirpimą garson – naudojant putas ir kitas priemones, taip nukirptus plaukus nesunku įvairiai formuoti ir kurti skirtingus įvaizdžius. Deja, garson kirpimas labiausiai tinka smulkių veido bruožų moterims.

Tendencija: plaukų aksesuarai naudojami ne po vieną, o iš karto po kelis, tarpusavyje derinamos skirtingos puošmenos.

Akcentas – kirpčiukai. Stilingo kirpimo detale vėl tampa kirpčiai. Jie gali būti tiek griežti, tiesūs, masyvūs ir vienodo ilgio, tiek įvairiai iškarpyti – viskas priklauso nuo bendro plaukų kirpimo. Prie ilgesnių plaukų siūloma derinti lengvus kirpčiukus sulig akių, ausų ar skruostikaulio linija, jie gali būti perskirti ties kaktos viduriu ar šone, užkristi ant skruostų.

Rūpestingai glotnūs. Nors vis dar madingos lieka praėjusį sezoną karaliavusios žaismingos, lengvos garbanos, bangos, stilingiausia tendencija – glotnūs plaukai. Nesvarbu, kokio jie ilgio – trumpučiai, iki pečių ar ilgi, su skyrimu ar be jo, plaukai specialiai šukuojami taip, kad būtų išryškintas veido ovalas: sudrėkinti želė ar kita priemone, jie tvarkingai šukuojami atgal, užkišami už ausų, įvairiai susegami segtukais, prispaudžiami lankeliais, surišami ar susukami į kuodą. Akcentas – plaukais neuždengta kakta, skruostai.

Negalima besąlygiškai taikyti sau viską, kas nauja: pagrindinis ir raktinis žodis, kuriuo pastaruoju metu apibūdinamas stilius ir visos efektyvios mados tendencijos – individualumas.

Madingi dažymai. Savo pozicijų neužleidžia ombre, balayage, baby ligths, air touch ir kiti dažymo būdai, kai spalvos ir skirtingi jų atspalviai harmoningai persilieja – tai plaukams suteikia vizualiai didesnės apimties, gyvybingumo, dinamiško spindesio. Absoliuti sezono naujiena – plaukų dažymas vadinamaisiais blokais, kai spalvos nėra tarpusavyje derinamos, jos nepersilieja, o tiesiog viena plaukų dalis dažoma viena, kita – visiškai skirtinga spalva. Toks neįprastas dažymo būdas gana įnoringas – reikalauja konkretaus aprangos stiliaus, dera tik stipraus charakterio žmonėms.

Pastelė ir šokoladas. Stilingiausia praėjusio sezono spalva rose gold šiais metais išsiskleis naujais atspalviais nuo šilto auksinio su lengvu persikų prieskoniu iki subtilios levandų pilkos. Beje, pilka spalva, dar vadinama platinos, nepraras populiarumo ir 2020 m., tiesa, dominuos kur kas šiltesni jos atspalviai. Klasiką mėgstančios blondinės turėtų rinktis kreminius, pudros, rugių atspalvius arba ryškesnę medaus, drąsesnės – ryškią oranžinę spalvą. Tamsiaplaukėms naujas sezonas pateiks staigmeną: tamsi šokolado spalva – sezono lyderė. Aktualūs išlieka intensyvūs orchros atspalviai, ypač naudojant balayage dažymą, ir prinokusios vyšnios spalva, kuri kuria charizmatišką stilių, pabrėžia rudas akis ir išryškina šviesią veido odą.

Pastelė: pilka spalva išsiskleidžia naujuose atspalviuose ir jų deriniuose.

Segtukai ir lankeliai. Naujaisiais metais išskirtinio dėmesio sulaukė plaukų aksesuarai: segtukai, segės, lankeliai. Anksčiau jie buvo naudojami dažniausiai kuriant progines šukuosenas, o dabar šios puošmenos – kasdienio įvaizdžio dalis. Ryški tendencija – plaukuose ne vienas, o iš karto keletas aksesuarų, pavyzdžiui, po porą segtukų abiejuose šonuose, atgal sušukuoti plaukai prisegti 5–8 segtukais ar keliomis šukutėmis, du ar trys lankeliai, beje, tarpusavyje gali būti derinamos skirtingos plaukų puošmenos.


Svarbiausia – išpuoselėti plaukai

Andrius Mašauskas, plaukų stilistas

Negalima besąlygiškai taikyti sau viską, kas nauja: pagrindinis ir raktinis žodis, kuriuo pastaruoju metu apibūdinamas stilius ir visos efektyvios mados tendencijos – individualumas. Viskas, pradedant forma, spalva ir baigiant plaukų priežiūros priemonėmis, pritaikoma konkrečiam žmogui, įvertinamas ne tik jo veido tipas, fiziniai ypatumai, bet ir psichologija, socialinis statusas. Pastaruoju metu tapęs aktualus individualumo kultas atliepia visus tvarios mados principus.

Viena ryškiausių šio sezono tendencijų – švelnios, pastelinės, romantika alsuojančios spalvos bei šiltų ir šaltų atspalvių deriniai. Dominuos rožinės, levandos, švelnaus, ne itin šalto ledo atspalviai, neryški ciklameno spalva.

Andrius Mašauskas. Tomo Vyšniausko nuotr

Madingas išlieka jau pamėgtas ilgalaikis dažymas, kai plaukai šviesinami ar dažomi tik nuo vidurio ir galuose, o šaknų plotas lieka tamsesnis, artimesnis natūraliai spalvai. Toks dažymo būdas labai patogus, mat lankytis salone reikia kur kas rečiau. Drąsesniems žmonėms, jaunimui siūloma atvirai demonstruoti savo požiūrį, būti tokiems, kokie jie trokšta atrodyti. Jauna mergina su aštria šukuosena – šonuose itin sutrumpintais plaukais primena vaikiną, o vaikinui, atvirkščiai, dera palaidi ilgi plaukai, efektą sustiprina neįprasta spalva.

Vis daugiau dėmesio skiriama išmokyti žmogų patį kasdien namuose paprastai ir efektingai susišukuoti plaukus.

Tarp modernių kirpimo tendencijų vis dar aktuali išlieka unisex banga – tie patys kirpimai atsikartoja vyriškoje ir moteriškoje stilistikoje, pakeičiant tik smulkias detales. Vienas tokių – naujoviška versija pateiktas senovinis trumpų plaukų kirpimo kepurėle principas.

Vis dėlto net stilingiausias kirpimas nepriduos grožio nušiurusiems, nutriušusiems, suskilinėjusiais galiukais plaukams. Esminis dalykas – išpuoselėti, žvilgantys, prabangiai atrodantys plaukai.

Vis daugiau dėmesio skiriama išmokyti žmogų patį kasdien namuose paprastai ir efektingai susišukuoti plaukus. Tam padeda modernios ir efektyvios plaukų formavimo ir priežiūros priemonės: kovoja su pernelyg intensyviu riebalavimusi, priklausomai nuo norimo rezultato ir plaukų ypatybių padeda išlaikyti plaukų purumą, fiksuoja šukuoseną, pakelia plaukus nuo šaknų ir pan., tik reikia tik teisingai atsirinkti ir tinkamai naudoti.

Jau kelerius metus aktualūs įvairūs plaukų aksesuarai. Šiuo metu dominuoja smeigtukai, segtukai, sagės, "krabai" ir kiti plaukus prilaikantys ir jiems spindesio suteikiantys elementai. Tai ne tik subtilus šukuosenos akcentas, bet ir puiki saviraiškos priemonė, ypač jei tai vienetiniai, dizainerių kurti, pabrėžiantys plaukų grožį aksesuarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WW

WW portretas
Pirmas ne manekene,o manekenas - paziurekite i kakla, juk tai vyras. Ir ka jis cia veikia su makiazu. Vyrai visai subobejo,siaubas.

joooo

joooo portretas
tas tris pirmas manekenes butu baisu ..nakti..po tiltu susitikti

šauktukui

šauktukui portretas
Kaip ir mūsų reikalas. Straipsnis apie moteris ir jų šukuosenas, o pagrindinėje nuotraukoje - panašu, tik apsimetėliai su styrančiais Adomo obuoliais. Šiaip, žurnaliūgos paprovokuoti sumąstė, tad kodėl gi nepakomentavus tokios provokacijos.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių