„Snoro“ komisija ketvirtadienį renkasi į antrąjį posėdį

„Snoro“ bankroto aplinkybių tyrimo parlamentinė komisija ketvirtadienį rinksis į antrąjį posėdį - jame bus pateikta informacija, kas Seimo komitetuose ir komisijose jau nuveikta, aiškinantis „Snoro“ žlugimo aplinkybes.

Šis posėdis, kaip ir pirmasis, bus tvarkomasis, kol kas komisija nėra pakvietusi į apklausas jokių asmenų. Komisija rinks jos pirmininko pavaduotojus.

Parlamentarai išklausys Audito bei Biudžeto ir finansų komitetų, Antikorupcijos komisijos vadovų „darbietės“ Loretos Graužinienės, liberalsąjūdiečio Kęstučio Glavecko ir krikščionio Ligito Kernagio informaciją dėl atliktų tyrimų ir surinktos medžiagos, susijusios su žlugusio banko reikalais.

„Išklausysime informaciją, kad koordinuotume veiklą, o ne kiekvienas žiūrėtume iš savo pusės. Nenorime dubliuotis. Ką jie padarė, mums pravers. Jeigu matysime, kad vienu ar kitu klausimu daug padaryta, tegu pasigilina dar labiau, o kitais klausimas, kurie dar nepaliesti, gilinsimes mes, komisija“, - sakė komisijos vadovas „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis.

Pasak parlamentaro, komisiją apie pradėtus ikiteisminius tyrimus jau informavo Specialiųjų tyrimų ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos.

„Snoro“ bankroto administratoriaus Simono Freakley (Simono Fryklio) ataskaita jau anksčiau pateikta Audito komitetui. Komisija kol kas negavo „Snoro“ inspektavimo dokumentų.

„Ataskaita nepavadinčiau, tai informacija, už tokius pinigus ataskaita galėjo būti platesnė - gal užsieniečiai nemėgsta daug rašyti? Ji mažai informatyvi, skaičių pagrindimo trūksta, bet mes dar dirbsime su ta informacija“, - trečiadienį sakė Audito komiteto vadovė L.Graužinienė.

Pasak jos, ant visų dokumentų yra nuoroda, kad ji riboto naudojimo: „Nemanau, kad visai informacijai turi būti taikomas riboto naudojimo grifas. Bet jį gali nuimti tas, kas suteikia - tik Lietuvos bankas, jis ir gali pasakyti, kodėl ji riboto naudojimo“.

V.Mazuronis sakė komisijos posėdžius siūlysiąs daryti atvirus. Uždari vyktų tik tada, kai būtų pateikiama ar svarstoma informacija susijusi su valstybės ar komercinėmis paslaptimis.

Parlamentaras pranešė gavęs Seimo Teisės departamento išaiškinimą, kad norint visus komisijos posėdžius rengti uždarus, reikalingas specialus Seimo leidimas.

Pasak komisijos pirmininko, didelio aktyvumo komisijos nariai nerodo - kol kas nepateikė nei galimo sąrašo, kokius pareigūnus ar kitus asmenis kviesti į apklausas, nei kokių dokumentų prašyti iš įvairių institucijų.

Kol kas neaišku, kiek komisijos narių jau užpildė konservatorių pateiktą klausimyną dėl sąsajų su „Snoru“ - „santykių su banku“ deklaraciją. Taip pat niekas komisijai nepateikė kitų anketos variantų ar papildomų klausimų.

V.Mazuronis sakė anketą užpildęs: „Tik nežinau, kur man dabar ją dėti“. Pasak jo, anketą užpildė ir Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Žilvinas Šilgalis.

Komisijoje dirba 12 parlamentarų (visi jie turi leidimus dirbti su slapta informacija), išvadas Seimui ji turės pateikti iki birželio 1-osios.

Komisija turės atsakyti į 14 klausimų, kuriuos suformulavo ir opozicija, kuri Seimą nuolat ragino sudaryti tokią komisiją, ir valdantiesiems priklausantys parlamentarai.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Degutienės sūnus su neaiškių asmenų pagalba pavogė pinigus iš žmonių, Snoro banke turėjusių santaupas.

Sima

Sima portretas
Kai komisijai vadovauja V. Mazuronis, galime būti tikri, kad bus pasiekta teisingumo

Jonas

Jonas portretas
Susidaro toks įsūdis, kad tik Tvarkiečiai nori išaiškinti visą tiesą. Ačiū jums!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių