Dėl ugnikalnio išsiveržimo - draudimo kompensacijos keliautojams

„Lietuvos draudimo“ klientams, kurie buvo pasirinkę kelionės nutrūkimo draudimą, bus kompensuoti kelionės vėlavimo ar neįvykimo nuostoliai dėl Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio.

„Kiekvienas žmogus, prieš kelionę turėtų pagalvoti ir apie tai, kas atsitiks, jei susirgs jis ar artimieji, jei jo būste kils gaisras, apsilankys ilgapirščiai ir dėl to negalės išvykti į kelionę, jei užsienyje pavogs pasą, dėl transporto priemonės gedimo ar meteorologinių sąlygų pavėluos išvykti į kelionę -nuostolius padengs draudikas“,  - sako „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas. 

Islandijoje išsiveržus ugnikalniui tūkstančiai žmonių liko užstrigę oro uostuose, negalėjo tęsti savo kelionės ar net grįžti namo. „Lietuvos draudimas“ susisiekė su visais savo klientais, kurie buvo pasirinkę tokį kelionės nutrūkimo draudimą ir informavo, kaip jiems elgtis susidariusioje situacijoje. Rekomenduojama būtinai kreiptis į oro linijų atstovą ir gauti raštišką patvirtinimą dėl neįvykusios kelionės.

„Raginu visus, kurie susiruošė keliauti nepamiršti, kad kelionės nutrūkimo draudimu reikia pasirūpinti likus 15 dienų iki kelionės“, - priminė G. Matiukas.

Nenumatytų kelionės išlaidų draudimo įmoka nustatoma procentais nuo kelionės kainos, atsižvelgiant į informaciją, reikalingą draudimo rizikai įvertinti. Vidutiniškai ji yra 3 proc. kelionės kainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių