Lenkijos prezidento lėktuvas buvo susprogdintas?

Lenkijos tyrėjai aptiko sprogmenų pėdsakų ant vyriausybinio lėktuvo, sudužusio Rusijoje prieš dvejus metus per katastrofą, kuri nusinešė prezidento Lecho Kaczynskio ir dar 95 žmonių gyvybes, antradienį paskelbė dienraštis „Rzeczpospolita“.

Neįvardydamas savo šaltinių laikraštis rašo, kad prokurorai ir sprogmenų ekspertai, ištyrę Rusijoje saugomas orlaivio nuolaužas, aptiko trotilo (TNT) ir nitroglicerino pėdsakų ant sparnų ir kabinos nuolaužų, įskaitant 30 salono krėslų.

Sprogmenų pėdsakų taip pat rasta teritorijoje, kurioje lėktuvas Tu-154 sudužo, artėdamas prie nedidelio karinio oro uosto netoli vakarinio Smolensko miesto 2010 metų balandžio 10-ąją, nurodė dienraštis.
Lenkijos karinė prokuratūra šį pranešimą planuojam pakomentuoti vėliau antradienį, sakė jos atstovas.

Rusijos tyrėjai kaltino Lenkijos lėktuvo įgulą, jog ši priėmė sprendimą tūpti oro uoste, kurį gaubė tirštas rūkas, o lenkų ekspertai taip pat pažymėjo, jog oro uosto dispečeriai neturėjo leisti lėktuvui mėginti nusileisti.

Kai kurios Lenkijos organizacijos, įskaitant pagrindinę opozicijos partiją „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), nepripažįsta šių išvadų ir teigia, kad lėktuvo katastrofa galėjo būti mėginimas nužudyti Kremlių kritikavusį prezidentą L.Kaczynskį ir kartu su juo skridusius politinius lyderius bei kariuomenės vadus.

Savo oficialiose ataskaitose tyrėjai nurodė neradę jokių įrodymų apie trečiųjų jėgų dalyvavimą.

Tyrimai neatmeta galimybės, kad aptikti sprogmenų pėdsakai susiję su nesprogusiomis bombomis, užsilikusiomis nuo Antrojo pasaulinio karo, kurių galėjo būti lėktuvo katastrofos vietoje, pažymėjo „Rzeczpospolita“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

worra

worra portretas
Tikimybė, kad toje vietoje kur nukrito Lenkijos lėktuvas, būtų dar ir užsilikusių nesprogusių nuo karo likusių bombų, yra ko gero viena iš milijono. Priedo, kai rusai statė savo aerodromą Smolenske, ką, argi jie netikrino aerodromo teritorijos, kad ten nebūtų jokių sprogmenų, ar kitų svetinkūnių? Netikiu, kad netikrino.

Stanislovas

Stanislovas portretas
Jezau Marija, tai kas čia dabar kaltas , rusai ar ne. Bet Lektuvas pakilo iš Lenkijos, rūsas neilipo su bomba, tai kas ją padėjo- patys Lenkai. Čia tai jau geras.Patys lenkai ir susprogdino, tik rusijds žemėje. O gal Kačiūnskis visada vežiodavos su savimi bombą, kuri ir sprogo nelaiku. Nėra ko paklaustįi.

ot

ot portretas
tai rasta trotilo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių