Moterų komandoms - šventė krepšinio sostinėje


2005-10-22
Dovilė KAMARAUSKIENĖ
Moterų komandoms - šventė krepšinio sostinėje

Čempionato atidarymo metu LMKL ekipų žaidėjoms linkėta lygiuotis į supermergaites

Dvyliktasis Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionatas prasidėjo prieš savaitę. Vakar lygos direktorė Audra Ginelevičienė sukvietė visas komandas ir rėmėjus į tradicinę čempionato atidarymo šventę “Kauno” viešbutyje.

Visiems svečiams buvo pristatytos LMKL komandos ir jų treneriai. Renginyje nedalyvavo tik Marijampolės “Arvi” ekipa, nespėjusi grįžti iš Kroatijos, kur žaidė pirmąsias FIBA-Europos taurės turnyro rungtynes.

LMKL šventės metu netrūko pokštų ir geros nuotaikos. Vilniaus “Lietuvos telekomo” vyriausiojo trenerio Algirdo Paulausko buvo pasiteirauta, kuriai komandai šiemet jo auklėtinės pagaliau pralaimės. Tačiau šis atšovė, kad šiuo klausimu į jį dar nesikreipė nė vienas klubas.

“LKKA-Kauno” trenerė Rasa Kreivytė didžiavosi, kad jos žaidėjos yra gražiausios.

Vilniaus “Lintel 118” strategas Valentinas Kanapkis su renginio vedėju diskutavo, kaip sunku valdyti moteris.

LMKL yra vienintelė šalies krepšinio lyga, šventę komandoms rengianti ne tik po sezono, bet ir jam prasidedant.

“Mano darbas nėra tik oficialiai bendrauti su klubų atstovais. Ieškau artumo su krepšininkėmis, noriu žinoti, kuo jos gyvena, kokia jų kasdienybė. Tik taip betarpiškai bendraudama galiu daugiau jas suprasti ir padėti moterų krepšiniui”, - teigė niekada idėjų nestokojanti ilgametė lygos vadovė A.Ginelevičienė, palinkėjusi visoms komandoms lygiuotis į supermergaites - “Lietuvos telekomo” krepšininkes.

“Nepaklausėte manęs, neįsigijote vyrus viliojančios sportinės aprangos, todėl dabar juos į sporto salę turėsite vilioti geru žaidimu”, - šmaikštavo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas, kreipdamasis į krepšininkes.

Čempionato atidarymą metimu į simbolinį krepšį paskelbė LMKL prezidentas politikas Viktoras Uspaskichas. Jis džiaugėsi, kad moterys šiemet buvo geresnės už vyrus: “Krepšininkės Europos čempionate buvo ketvirtos, o vyrai - penkti”.

A.Ginelevičienė rėmėjams padovanojo po simbolinę krepšininkę, kad šie visada jaustųsi esantys šalia moterų krepšinio.

Komandos ir svečiai vakar jau galėjo susipažinti su naujojo čempionato bukletais, kuriuose šalia didelių žaidėjų nuotraukų yra informacija apie jų statistikos rodiklius, krepšininkių mintys apie jas labiausiai dominančius dalykus.

Keturios komandos į čempionato atidarymą atskubėjo iškart po antrojo turo rungtynių. “Lietuvos telekomas”, kuriam jau atstovavo lyderės Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir Keitė Daglas, vakar nepasigailėjo savo dublerių ekipos “Lintel 118”, sutriuškinusios ją 126:48 (33:12, 38:22, 35:8, 29:6). Vita Kuktienė nugalėtojoms pelnė 24 taškus, Dženifer Derevjanik - 19. “Lintel 118” komandoje pasižymėjo kaunietė Gintarė Petronytė, pelniusi 10 taškų.

Kitose rungtynėse Kauno “Laisvė” taip pat be didesnio vargo nugalėjo Klaipėdos “Lemminkainen” 86:61 (15:13, 17:13, 27:12, 27:23). Jovita Jutelytė kaunietėms pelnė 20 taškų, Jolanta Marmienė - 19, Asta Daujadienė - 13. Uostamiesčio ekipoje išsiskyrė 21 tašką pelniusi Rita Milieškienė.