Amberis Vytautas ir indė Malini laukia vaikelio


2011-08-14
Darius Sėlenis
Amberis Vytautas ir indė Malini laukia vaikelio

2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje talismanas Amberis, simbolizuojantis gintarą, nors ir turi begalę darbų, trykšta energija ir gera nuotaika.

Jį įkūnijantis teatro "Cezario grupė" aktorius Vytautas Kontrimas vyras džiaugiasi artėjančiu didingu įvykiu: spalio mėnesį jis turėtų tapti tėvu.

Prieš pusantrų metų indę Malini Subramanian vedęs ir su ja Vilniuje gyvenantis Vytautas permainų nebijo.

"Tai, kas natūraliai turi būti, natūraliai ir išeina, – teigia Vytautas, nederinantis noro turėti vaikų su patogiu laiku. – Po to gali ir nesulaukti."

Prieš gimdymą iš Indijos turėtų atvykti Malini mama. Tiesa, lietuvio žmona nesilaikys kai kuriose Indijos vietovėse galiojančio papročio, kai paskutinį nėštumo mėnesį moteris palieka vyrą ir išvyksta pas mamą. Namo grįžta jau su kūdikiu ant rankų.

Aktorius lietuvis ir programuotoja indė susipažino Italijoje.

"Netoli Milano, Piamonto regione, provincijoje, – paklaustas, kur susitiko jų širdys, šypsosi Vytautas. – Nuostabioje vietoje tarp kalnų upių, iš kurių galima gerti vandenį, kur senukai rytais valgo persikus."

Ten vykusiame jogos seminare vilnietis ir sutiko po trijų mėnesių darbų Niujorke pakeliui į tėvynę grįžtančią Malini.

"Po to Malini nemačiau pusmetį. Bendravome elektroniniais laiškais ir per skaipą, – nuoširdžiai prisipažįsta Vytautas. – Ir išvykau į Indiją. Pirštis."

Malini Subramanian nujautė, ko į jos gimtąjį Haidarabadą, turintį apie 7 mln. gyventojų, atvyks vilnietis.

Ir jis iškart, gyvai beveik nebendravęs ir, kaip įprasta šiais laikais, nepagyvenęs kartu, pasipiršo?

Vytautas piršosi ne todėl, kad būtų norėjęs įtikti Malini ar jos tėvams. Vyras nesidrovi prisipažinti: pagyvenęs kelerius metus su mylimąja ir tik po to tuokdamasis prarastų pusę džiaugsmo. Dabar įprasta, kad žmonės tuokiasi tik tuomet, kai moteris pastoja ar penkerius metus pagyvenę kartu.

"Bet tai – farsas. Kam tada iš viso tuoktis? Vedybos ir gyvenimas kartu tik po jų suteikia didesnę atsakomybę, buvimo kartu atradimo džiaugsmą, – neabejoja Vytautas. – Be to, tokios tradicijos yra ne tik Indijoje, bet ir buvo Lietuvoje. Šeimos institucijai, santuokai – tūkstančiai metų. Nejaugi tai sugalvota šiaip sau?"