Keturis automobilius padegęs vyras nežino, kodėl taip pasielgė


2011-10-12
DMN inf.
Keturis automobilius padegęs vyras nežino, kodėl taip pasielgė

Praėjusią savaitę Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nustatė rugsėjį Tauragėje siautėjusį automobilių padegėją. Įtariama, kad vyras padegė keturis automobilius: trys jų sudegė visiškai, vieną automobilį spėta išgelbėti.

Rugsėjo 4-ąją, naktį iš šeštadienio į sekmadienį, policijoje buvo gautas pranešimas apie Vytauto gatvėje atvira liepsna degantį lengvąjį automobilį. Ugnis buvo greitai sutramdyta, tačiau automobilis sudegė nepataisomai. Pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad sudegusi transporto priemonė priklausė vienai tauragiškei, iš kurios namų kiemo tą naktį buvo pavogta. Dar apie vieną gaisro atvejį pareigūnams buvo pranešta išaušus rytui. Visiškai ugnies sunaikintas automobilis buvo rastas Tauragės rajone, Ridikiškės kaime. Paaiškėjo, kad jis taip pat buvo pavogtas Tauragėje.

Panašūs įvykiai mieste vėl pasikartojo nepraėjus savaitei. Tąkart specialiąsias tarnybas apie gaisrą Žemaitės gatvėje informavo rusenantį svetimo automobilio kilimėlį atsitiktinai pastebėjęs praeivis. Drąsus vyras čia pat spėjo besiplečiančią ugnį užgesinti, tačiau po gero pusvalandžio ugniagesiai gelbėtojai ir policijos pareigūnai jau skubėjo į Ateities taką, kur atvira liepsna degė dar vienas automobilis. Pastarasis sudegė visiškai, o gaisro metu buvo apgadintas ir šalia stovėjęs automobilis.

Įtariant padegimą, dėl visų šių įvykių policijoje buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai. Nepraėjus mėnesiui pareigūnai nustatė, kad visus keturis automobilius padegė niekur nedirbantis, 9 klasių išsilavinimą turintis 24 metų A. N.

Anksčiau teistam tauragiškiui buvo pareikšti įtarimai, jis prisipažino pavogęs ir uždegęs visus automobilius, kuriuos pasirinko atsitiktinai. Jaunas vyras pareigūnams taip pat aiškino nežinantis, kodėl taip elgėsi.

Dėl svetimo turto sugadinimo įtariamajam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.