Žaliakalnyje šaudyta


2005-01-29
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Žaliakalnyje šaudyta

Sužeistasis mįslingomis aplinkybėmis teigia šūvio negirdėjęs, tačiau jį girdėjo kaimynai

Vakar naktį į Kauno klinikas dėl šautinės žaizdos nugaroje atvežtas keturiasdešimt penkerių metų Valdas B.

Pasak šį įvykį tiriančių teisėsaugininkų, konstatavus, kad vidaus organai nepažeisti, sužeistasis išleistas gydytis ambulatoriškai. Nukentėjusiojo pasakojimas apie sužalojimo aplinkybes jiems kelia daug abejonių, nerastas ir ginklas.

Greitoji medicinos pagalba į sužeistojo namus M.Jankaus gatvėje iškviesta apie pirmą valandą nakties. Ir tai - pirma mįslė: pagal nukentėjusiojo versiją, papasakotą į Klinikas atvykusiai policijos operatyvinei grupei, jis peršautas apie pusę devynių vakaro.

“Išbėgau į parduotuvę ir sutikau gatvėje kelis nepažįstamus, - kaip įtariama, vietoje kūrė sužeistasis. - Jokio šūvio negirdėjau, tik pajutau skausmą kairiajame šone. Iš jo bėgo kraujas”.

Kodėl, parėjęs į namus, greitąją išsikvietė tik po keturių valandų, sužeistasis logiškai paaiškinti nesugeba. Viena iš galimų priežasčių - buvo neblaivus.

Be to, paprašius sužeistojo striukės kaip daiktinio įrodymo, vyriškis teigė nežinantis, kur ji yra, o vėliau patikslino, kad bėgo spaudžiant šaltukui į parduotuvę vilkėdamas tik bliuzonu.

Tačiau yra liudytojų, girdėjusių tą vakarą kažką panašaus į šūvį paties sužeistojo namuose. Tačiau versija, kad jis pats neatsargiai elgėsi su ginklu, atmetama: pačiam persišauti nugarą kažin ar įmanoma.

Nors vietinei Žaliakalnio policijai sužeistasis nežinomas, tai dar nieko nereiškia: jis registruotas Žemuosiuose Šančiuose, Latvių gatvėje, o minėtame M.Jankaus bute apsistojo prižiūrėdamas su sugyventine kojų neturintį jo šeimininką.

Kaimynai sugyventinius, auginančius nepilnametę dukrą, apibūdina teigiamai. Tačiau išsiaiškinta, kad nė vienas iš jų oficialiai nedirba: mįslė, iš ko jie tuomet gyvena, - dar viena prielaida, galimai susijusi su šūviu.

Per buto apžiūrą ginklo, kuriuo sužeistas vyriškis, nerasta, tačiau, pareigūnų teigimu, tai tebuvusi formali apžiūra - prašyti sankcijos kratai net nebuvo prasmės.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sveikatos sutrikdymo. Jeigu sužeidimo aplinkybių slėpimas - asmeninis nukentėjusiojo, turinčio savų motyvų taip elgtis, reikalas, tai ginklo, kuris jau kartą iššovė, suradimas - turėtų būti jau visų, ką nors apie jį žinančių, rūpestis.