Jaunatviškas teatro pavasaris


2004-04-24
Rūta KANOPKAITĖ
Jaunatviškas teatro pavasaris

Gegužės mėnesį Kauno akademiniame dramos teatre numatomos dar trys premjeros. Gegužės 15 dieną ketinama pakviesti pasižiūrėti pjesę “Aristofano debesys”. Ją stato jaunas režisierius Albertas Vidžiūnas. Gegužės 20-21 dienomis atgis teatro kiemelis. Čia bus įgyvendinamas Nijolės Lepeškaitės drauge su Inesa Paliulyte ir Tomu Erbrėderiu parengtas projektas, kuriame dalyvauja mokyklų dramos būreliai. Po pasirodymų paaiškėjus, kurie moksleiviški kolektyvai yra geriausi, atrinktiesiems bus suteikta garbė savo spektakliukus suvaidinti teatro scenoje. Renginiu labiausiai turėtų susidomėti jaunoji publika, jis bus nemokamas. Šį projektą finansiškai parėmė Savivaldybė, sakė teatro vadovė Ina Pukelytė.

“Kas liepynėj išsipynė”... - Nijolės Lepeškaitės vaikų dramos mokyklėlės, veikiančios prie teatro, būsimoji premjera, parengta drauge su profesionaliais aktoriais. Spektaklį pagal Ramutės Skučaitės pjesę stato aktorius Tomas Erbrėderis. Jame skambės ir daug muzikos, kurią parašė kompozitorė Zita Bružaitė.

Kad tarp Dramos teatro žiūrovų būtų daugiau jaunimo, imtasi specialių akcijų. Balandžio viduryje kartu su švietimo institucijomis ir pedagogais, atsakingais už teatrinį ugdymą, buvo surengtos “Moksleivių dienos teatre”. Mokiniai pamatė spektaklius “Meškos trobelė”, “Vedybos”, “Venecijos pirklys”, po jų susitiko su juose vaidinančiais aktoriais ir režisieriais. Keletą kartų pigesni nei įprasta bilietai į akcijos spektaklius buvo išparduoti labai greitai.

Dabar kviečiamas dažniau lankytis studijuojantis jaunimas - mat gegužę Kauno dramos teatras paskelbė studentų mėnesiu. Jiems bilietai į visus spektaklius kainuos perpus pigiau. Teatro vadovė Ina Pukelytė pripažino, kad jaunimui, ypač paaugliams, skirtas repertuaras yra didelė problema. Iš esmės jį atnaujinti bus imtasi kitą sezoną.